Origami Foto Karine De Barbarin 5

Compagnie Furinkaï

Origami, 14. - 16. september 2017

Origami,
14. - 16. september 2017

Spektakulær utendørsforestilling på fjordsiden av Sentralbanestasjonen.

 • Varighet35 min
 • SceneEkstern

Spilledatoer

 • 14. september - 16:00
 • 14. september - 17:30
 • 15. september - 16:00
 • 15. september - 17:30
 • 16. september - 13:00

Origami er en slående performance og skulptur som kombinerer akrobatikk og en ombygd kontainer. En kontainer, som vi kjenner dem fra den globale transportbransjen, er delt opp i uvanlige segmenter og utfolder seg til noe som ligner på origamiform. Etter å ha blitt klekket ut av et gigantisk stålegg fortsetter Satchie Noro å vri kroppen i ulike stillinger samtidig som hele strukturen endrer form og folder seg ut. Performancekunstneren balanserer på liner, trapeser og modifiserte fotfester og håndtak mens hun svinger en øks rundt hodet. Den luftige koreografien gjør at tilskuerne holder pusten.

Satchie Noro er en ung, fransk koreograf og utøver som gjennom dans, bevegelig arkitektur og det omkringliggende landskapet har utviklet en poetisk og slående forestilling i samarbeid med kunstneren Silvain Ohl. Origami er inspirert av den japanske bretteteknikken med samme navn, og er en personlig fortelling om Noros far som ble sendt fra Japan til Frankrike i en kontainer for å lære bort Aikido. I forestillingen ser vi altså en ombygget kontainer som gjennom mekanikk åpnes og utfolder seg i ulike geometriske former som er Noros dansepartner. Origami er en duett mellom menneske og maskin, der kontaineren som et symbol på globalisering omfavner den vevre størrelsen av et menneske. 

Forestillingen er åpen, dvs. at det ikke trengs billetter. Den spilles for alle som befinner seg utenfor Sentralbanestasjonen på gitte tidspunkt, både for oppsøkende publikum og forbipasserende. Adresse: Christian Fredriks plass.

INSTALLASJON
Samtidig med visningen av Origami vises det også en installasjon i Dansens Hus Bar (Vulkan 1) av Satchie Noro. Filmen Return á Ominato er en del av installasjonen, og er laget i forbindelse med en reise Noro gjorde med et kontainerskip fra Marseille til Japan, den samme reisen hennes far gjorde mange år tidligere - i 1961. 
Satchi Noro sier om reisen:
- En av inspirasjonskildene til Origami kommer fra min personlige historie, men ikke bare. Min far ble sendt av sin mester fra Japan til Frankrike med et skip fullastet med varer for å utvikle Aikido. Jeg ville filme den samme reisen. Åpen torsdag 14. og fredag 15. fra 11.00 og utover hele kvelden. Kan ses både før og etter forestillinger.

KINDEREGG FRA DANSENS HUS
Fredag 15. og lørdag 16. tilbyr Dansens Hus et slags dansens svar på et Kinderegg: Du kan oppleve den spektakulære danseinstallasjonen Origami av japanske Compagnie Furnikaï utendørs på sjøsiden av Oslo S (fredag 16.00 og 17.30, lørdag 13.00), norske Supernova med forestillingen Skinn (Dansens Hus 19.00) og ungarske Thimothy and the Things med Your Mother at my Door (Dansens Hus 20.30).
Bakgrunnsstoff

 • Origami Fot Frederic David Jpg 2

  Origami

  Hei og velkommen til Dansens Hus! Her er bretteinstruks for origamifigur.

 • Origami Foto Karine De Barbarin 5

  Å danse med en kontainer

  Origami er en slående performance og skulptur som kombinerer akrobatikk og en ombygd kontainer. Forestillingen spilles på Oslo S/Sjøsiden 14.–16. september. Se video om samarbeidet mellom danser Satchie Noro og scenograf Silvain Ohl her.

 • Origami Fot Frederic David Jpg 2

  Vi trenger frivillige

  Dansens Hus søker frivillige til avvikling av forestillingen Origami som vises på Oslo S 14. – 16. september.

Medvirkende

 • Prosjekt, konsept

  Satchie Noro
  Silvain Ohl

 • Konstruksjon

  Silvain Ohl
  Eric Noël

 • Dans

  Satchie Noro

 • Originalmusikk

  Fred Costa with the voice of Maia Barouh

 • Lys og scenmester

  Thierry Arlot

 • Kostymer

  Karine De Barbarin

 • Pictures

  Laurent Philippe

Adresse: Christian Fredriks plass.

Vises i samarbeid med ULTIMA Oslo Contemporary Music Festival og Aerowaves

Samprodusert av: Centro Cultural Teatro Container Valparaiso, Les Noctambules de Nanterre, Institut Français de Santiago du Chili / La Briqueterie, CDC du Val-de-Marne, Le Centre culturel de La Norville, Le Théâtre d’Arles, scène conventionnée pour les nouvelles écritures, Me dhjelp fra Arcadi Île-de-France, Dispositif d’accompagnements. Støttet av Conseil Général de l’Essonne og la Direction Régionale des Affaires Culturelles d’Île-de- France – Ministère de la culture et de la communication.

I partnerskap med Centro Cultural Teatro Container.
Assistanse og støtte: Le Citron Jaune, Centre National des Arts de la Rue, Les Noctambules de Nanterre, Brand & Nuance.

Rullestolbrukere bes melde fra til billettluken før ankomst.
Tlf. 23 70 94 25/billettsalg@dansenshus.com