Hva leter du etter?

Origami, 14.–16. september 2017

Origami,
14.–16. september 2017

Spilles: tor. 14. sep. 2017 fre. 15. sep. lør. 16. sep.

Spektakulær utendørsforestilling på fjordsiden av Sentralbanestasjonen.

Origami er en slående performance og skulptur som kombinerer akrobatikk og en ombygd kontainer. En kontainer, som vi kjenner dem fra den globale transportbransjen, er delt opp i uvanlige segmenter og utfolder seg til noe som ligner på origamiform. Etter å ha blitt klekket ut av et gigantisk stålegg fortsetter Satchie Noro å vri kroppen i ulike stillinger samtidig som hele strukturen endrer form og folder seg ut. Performancekunstneren balanserer på liner, trapeser og modifiserte fotfester og håndtak mens hun svinger en øks rundt hodet. Den luftige koreografien gjør at tilskuerne holder pusten.

Satchie Noro er en ung, fransk koreograf og utøver som gjennom dans, bevegelig arkitektur og det omkringliggende landskapet har utviklet en poetisk og slående forestilling i samarbeid med kunstneren Silvain Ohl. Origami er inspirert av den japanske bretteteknikken med samme navn, og er en personlig fortelling om Noros far som ble sendt fra Japan til Frankrike i en kontainer for å lære bort Aikido. I forestillingen ser vi altså en ombygget kontainer som gjennom mekanikk åpnes og utfolder seg i ulike geometriske former som er Noros dansepartner. Origami er en duett mellom menneske og maskin, der kontaineren som et symbol på globalisering omfavner den vevre størrelsen av et menneske. 

Forestillingen er åpen, dvs. at det ikke trengs billetter. Den spilles for alle som befinner seg utenfor Sentralbanestasjonen på gitte tidspunkt, både for oppsøkende publikum og forbipasserende. Adresse: Christian Fredriks plass.

INSTALLASJON
Samtidig med visningen av Origami vises det også en installasjon i Dansens Hus Bar (Vulkan 1) av Satchie Noro. Filmen Return á Ominato er en del av installasjonen, og er laget i forbindelse med en reise Noro gjorde med et kontainerskip fra Marseille til Japan, den samme reisen hennes far gjorde mange år tidligere - i 1961. 
Satchi Noro sier om reisen:
- En av inspirasjonskildene til Origami kommer fra min personlige historie, men ikke bare. Min far ble sendt av sin mester fra Japan til Frankrike med et skip fullastet med varer for å utvikle Aikido. Jeg ville filme den samme reisen. Åpen torsdag 14. og fredag 15. fra 11.00 og utover hele kvelden. Kan ses både før og etter forestillinger.

KINDEREGG FRA DANSENS HUS
Fredag 15. og lørdag 16. tilbyr Dansens Hus et slags dansens svar på et Kinderegg: Du kan oppleve den spektakulære danseinstallasjonen Origami av japanske Compagnie Furnikaï utendørs på sjøsiden av Oslo S (fredag 16.00 og 17.30, lørdag 13.00), norske Supernova med forestillingen Skinn (Dansens Hus 19.00) og ungarske Thimothy and the Things med Your Mother at my Door (Dansens Hus 20.30).
Medvirkende

Prosjekt, konsept:
Satchie Noro
Silvain Ohl
Konstruksjon:
Silvain Ohl
Eric Noël
Dans:
Satchie Noro
Originalmusikk:
Fred Costa with the voice of Maia Barouh
Lys og scenmester:
Thierry Arlot
Kostymer:
Karine De Barbarin
Pictures:
Laurent Philippe
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus