Making Amerika Siri Snelle

SIRI & SNELLE

Making Amerika, 25. - 28. februar 2010

Making Amerika,
25. - 28. februar 2010

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 25. februar - 19:00
  • 26. februar - 19:00
  • 27. februar - 19:00
  • 28. februar - 19:00

"Making Amerika" er en reise i drømmen om et bedre liv.

Lengselen etter Amerika er ikke lengselen etter et konkret sted. Det handler heller om å fylle et tomrom, løsrevet fra et egentlig ønske om å handle. I bunn og grunn handler det om å mestre tilværelsen her vi er, der alle trenger sitt eget "Amerika".

Under følelsen av å vente, av å ville flykte, finner Siri og Snelle både humor, galskap og sårbarhet, og kanskje også noe dystert og mørkt.

I samarbeid med gruppa Huntsville fylles forestillingen av musikk som spenner mellom køntri, jazz og improvisasjon. Det sentimentale blir tatt på alvor, blant annet gjennom Siri og Snelles egendefinerte dansestil; passiondans. Resultatet blir en utrolig god match mellom flere uttrykk, med ingredienser av både lyd, tekst og bevegelse.

Konsept/utøvere: Siri Jøntvedt og Snelle Hall
Musikk: Huntsville – Ivar Grydeland, Tonny Kluften, Ingar Zach
Kostymedesign/scenografi: Elinor Ström
Lysdesign: Tilo Hahn
Lyd: Anders Aasebø
Produsent: Pernille N. Mogensen
Programtekster: Nina Borgersen
Foto: Elinor Ström og Marit Anna Evanger
Produksjon: Siri og Snelle produksjoner

Co-produksjon: Dansens Hus
Støttet av: Norsk Kulturråd

Siri Jøntvedt og Snelle Hall har jobbet sammen siden 1991. Uten respekt for de rene sjangeruttrykkene, har de improvisert og jobbet frem deres personlige stil hvor de leker med elementer fra ulike dansesjangere, tekstbaserte sceneuttrykk, talkshow, og live-musikk, alt ispedd en god dose humor og ironi.

Huntsville er en norsk multi-instrumental improvisasjonsbasert trio som siden 1998 har utviklet sitt originale lydbilde med uventede innslag og kombinasjoner fra sjangere som folk, elektronika, country, jazz. De høster stor anerkjennelse i både inn- og utland.
Gutta i Huntsville og Siri og Snelle har også i tidligere prosjekter samarbeidet i ulike konstellasjoner, i forestillingene "Isolde" og "Siri og Snelle møter Ingar og Ivar."

Huntsville består av:
Tonny Kluften - bass, diverse instrumenter
Ivar Grydeland - gitar, banjo, pedal steel, diverse instrumenter
Ingar Zach - perkusjon, tablamaskin, sarangiboks, shrutiboks, diverse instrumenter

Elinor Ström er billedkunstner som i tillegg til installasjoner, performance og lyd, jobber med scenografi, kostyme og grafisk design. Hun medvirket også i Siri og Snelles forestilling Isolde.

Les mer på
vimeo.com/7066069
www.siriogsnelle.no
www.huntsville.no
www.elinorstrom.com

Støttet av Fond for lyd og bilde og Fond for utøvende kunstnere