Panta ReiDanseteater

Make Me Dance, 20. - 21. oktober 2018

Make Me Dance,
20. - 21. oktober 2018

- en koreografert konsert

 • Varighet50 min
 • Pris150 - 300
 • SceneStudioscenen

Spilledatoer

 • 20. oktober - 15:00
 • 20. oktober - 17:00
 • 21. oktober - 15:00
 • 21. oktober - 17:00

Gjennom bevegelse, lyd og tekst forteller tre dansere og én musiker hvorfor de har endt opp nettopp som profesjonelle kunstnere. Make Me Dance er en forestilling som handler om valgene vi tar, og om de små, men samtidig universelle historiene som former oss som mennesker.

Make Me Dance er en energisk forestilling som passer for folk fra 12 til 100!

Bevegelsesmaterialet og tekstene er et resultat av diskusjoner mellom utøverne og det kreative teamet. Diskusjonene er basert på historier farget av hvordan det hele startet, og hvordan ønsket om å danse ble nøkkelen til fremtiden og kilden til utfordringer og suksess. I Make Me Dance er publikum en del av scenerommet og omringet av scenografien.

Panta Rei Danseteater (PRD) er et dansekompani med base i Oslo. Kompaniets signatur er forestillinger av høy kunstnerisk kvalitet som engasjerer på ulike plan og er tilgjengelige for et bredt publikum. Samtidig er PRD blant Norges ledende kompanier for utadrettet arbeid med dans for barn og unge.

Make Me Dance vises som en del av repertoaret til Dansenett Norge og det nasjonale prosjektet TILT ledet av Panta Rei Danseteater.

Mye mer!
Det skjer mye spennende i tillegg til Make Me Dance. I forkant av forestillingen på Dansens Hus vises koreografier laget for og med lokale aktører fra Grünerløkka med dansegrupper fra Westerdals, Substans, Schous Ungdomskompani og Løkka Tigers Turn. Filmen Hele Grünerløkka danser har premiere på Dansens Hus lørdag 20. oktober kl. 14.00 i Dansens Hus Bar. Den vises også samme sted søndag kl. 14.00. Her får du se folk fra ulike sammenhenger på Grünerløkka danse, i tillegg til ordføreren! Du kan også oppleve installasjonen Roadscape av kunstner Mie Dinesen. Roadscape er en kunstinstallasjon som møter folk på gaten, i parker eller i andre offentlige rom. Møtene blir dokumentert gjennom fotografering. Installasjonen er et stort kamera obscura i form av en transformert campingvogn fra 1969. Mie Dinesen (kunstneren bak prosjektet) tar bilder av de hun møter med campingvognen. Vognen er også innrettet som et gammeldags mørkerom, hvor bildene som tas fremkalles på stedet. Så vil du bli tatt bilde av er det bare å sjekke ut campingvognen som står utenfor Dansens Hus selve forestillingshelgen, og dagene før er å finne i Birkelunden.

Er du glad i dans? Da bør du se Make Me Dance...Fantastiske dansere med rå energi og en smittende entusiasme for dans

Arnhild Staal Pettersen, Daglig leder DansiT, Trondheim

- Dette stykket er ikke bare om dans som lidenskap, men også om hvordan hvilken som helst lidenskap er viktig for å gi livet mening.

Journalist Mari Johnsen Viksengen

Bakgrunnsstoff

 • Unknown

  Buffalosko og MTV

  Panta Rei Danseteater (PRD) skaper forestillinger for turné i både inn- og utland, og kompaniet har blitt et av dansekompaniene i Norge med størst publikumsbredde, takket være deres TILT- prosjekt, et seksårig prosjekt hvis mål er å få Norge til å danse. Vi har snakket med danser Jens Jeffry Trinidad, nå aktuell med Make me dance.

 • Tilt Uten Tekst

  Hele Grünerløkka danser

  Å få Norge til å danse og se dans er målet med Panta Rei Danseteaters TILT-prosjekt. Intet mindre!

 • Fd358 C2845 Fe4068 Be2681 C556 D7 F8 Ba

  TILT - et danseprosjekt for alle

  Panta Rei Danseteater (PRD) skaper forestillinger for turné i både inn- og utland. PRD er blitt et av dansekompaniene i Norge med størst publikumsbredde.

 • Roadscapes TILT

  TILT

  Danseprosjektet TILT foregår nå over deler av Norge, blandt annet på Grünerløkka. Men hva er det egentlig?

Medvirkende

 • Kunstnerisk ledelse og koreografi

  Anne Holck Ekenes

 • Koreografi

  Pia Holden

 • Dansere

  Julie Drønen Ekornes / Nora Martine Svenning
  Jens Jeffry Trinidad
  Jon Filip Fahlstrøm

 • Komponist og musiker

  Improvisível (Marcus Amadeus)

 • Scenografi

  Mie Dinesen

 • Dramaturg

  Elin Amundsen Grinaker

 • Lysdesign

  Thomas Evensen

Takk til Hugo Marmelada, Julie Drønen Ekornes, Jens Jeffry Trinidad, Jon Filip Fahlstrøm for en generøs og medskapende prosess.

Støttet av: Kulturrådet

Make Me Dance er produsert av Brageteatret og Panta Rei Danseteater og er en del av det omfattende prosjektet TILT.

Forestillingen vises på Dansens Hus som del av en Norges-turné i regi av Dansenett Norge.