ZeroVisibilityCorpLeaveTwoHouse20121

LEAVE.TWO.HOUSE, 26. - 28. september 2012

LEAVE.TWO.HOUSE,
26. - 28. september 2012

Koreografen Ina Christel Johannessen kjører tre parallell-løp for tiden: Hun har urpremiere på Dansens Hus med eget kompani 26. september med forestillingen «Leave.Two.House», hun lager en gigantforestilling for NorrlandsOperaen med50-manns stort orkester.

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 26. september - 19:00
  • 27. september - 19:00
  • 28. september - 19:00

Koreografen Ina Christel Johannessen kjører tre parallell-løp for tiden: Hun har urpremiere på Dansens Hus med eget kompani 26. september med forestillingen «Leave.Two.House», hun lager en gigantforestilling for NorrlandsOperaen med50-manns stort orkester. Sist, men absolutt ikke minst, har hun fått det ærefulle oppdraget å koreografere for den sagnomsuste Monte Carlo-ballettensammen med bl.a. den unge, svenske stjernekoreografen Alexander Ekmann.

Ikke nok med det: Til våren skal hun koreografere et helaftens verk for City Contemporary Dance Company  i Hong Kong basert på Ibsens «Vildanden». Det blåser med andre ord en sterk medvind over Ina Christel Johannessen, og hunbefester med dette sin stilling som en av Norges viktigste kunstnere internasjonalt. Når vi i tillegg kan føye til Cullbergballetten, Stockholmsoperaen, Scottish Dance Theatre, Oldenburg Tanztheater og hjemlige Den Norske Opera-og Ballett og Carte Blache som noen av tidligere oppdragsgivere, kan det konstateres at medvinden allerede har blåst friskt lenge, og altså tiltar i styrke. Midt i alle oppdrag driver hun også sitt eget kompani Zero Visibility Corp., som lenge har markert seg som et av de mest raffinerte og uttrykksfulle norske kompanier. Også med eget kompani har Johannessen hatt en betydelig internasjonal suksess. Hun er nå klar for premiere på sin nyeste produksjon ”Leave.Two.House» på Dansens Hus. Forestillingen er en duett med danserne Line Tørmoen og Pia Elton Hammer. Urpremieren som skulle funnet sted i vår måtte utsettes pga. skade på en avdanserne, men nå er alt klart for en lenge etterlengtet premiere på DansensHus.

To kvinner sitter foran en dør på hver sin krakk. Dørens utforming gir et ambivalent inntrykk av både ute og inne, og tyve utstoppede kråker er med på å forsterke rommets  tvetydighet. Kråkene sitter på terskelen mellom ute og inne, mellom det faktiske og det opplevde. I rommet er det mange krakker. Har flere vært her for så å forlate stedet? Vi hører skritt bakenfor døren Kommer det noen for å hente de to kvinnene ut? Prøver noen å komme inn til dem?

Som i en drøm beveger «Leave. Two. House» seg i grenselandet mellom det konkrete og abstrakte, det faktiske og opplevde. ”Remember me” synges det i Purcells arie fra «Dido og Aneas», uendelig vakkert og uendelig trist. Husk meg, klager sangeren, i denne sammenhengen en oppfordring til vår kollektive glemsel, alle de historier og tragedier vi stenger inne bak en dør.

Koreograf: Ina Christel Johannessen

Dansere: Line Tørmoen og Pia Elton Hammer
Scenografi og kostymer:
Kristin Torp / graa hverdag as
Lysdesign:
Kyrre Heldal Karlsen
Musikk:
Elegi, Svarte Greiner, Deaf Center, Kreng, COH, BLIR, Hildur Gudnadottir, Purcell
Lyd:
Morten Pettersen
Foto:
Erik Berg

Støttet av Kulturrådet

Se trailer her