Hva leter du etter?

Landscape, 24.–26. september

Landscape,
24.–26. september

Spilles: fre. 24. sep. lør. 25. sep. søn. 26. sep.

Et variert landskap av danser.

I Landscape møter fire dansere den uforutsigbare verdenen som vi alle befinner oss i akkurat nå.

Sammen med Ludvig Daae samler de fire danserne erfaringene sine fra ulike dansebakgrunner, inkludert street dance, releaseteknikk, afrikansk dans, moderne dans og ballett. De undersøker hvor deres individuelle opplevelser overlapper, og hva som skiller dem fra hverandre. Heller enn å presentere de forskjellige danseteknikkene på scenen, søker Landscape å kartlegge hvordan forskjellige disipliner håndterer kropp, fremførelse, semantikk og estetikk. Derfra lærer og påvirkes danserne av hverandre, og lar arbeidet utvikle seg naturlig til det oppstår et felles landskap og språk, unikt for denne gruppen.

Slik fremhever Landscape håndverket, historien og erfaringen vi bærer med oss i kroppene våre, og viser at vi alle er helt egne, unike og komplekse - men samtidig alltid del av samme enorme fellesskap. Publikum får bli med på en reise der fire mennesker hele tiden forhandler og reforhandler forholdet seg i mellom og relasjonen de har til omgivelsene sine.

Ludvig Daae er danser og koreograf som turnerer mye internasjonalt. Han har blant annet blitt kalt “et av de unge håpene for Europeisk dans” i det tyske dansemagasinet Tanz, og koreografert for Cullberg på Nobelfesten i Stockholm stadshus. Dansens Hus viste hans Dance To Dance To i 2018. Hans seneste oppdrag var en forestilling om folkekultur for det svenske dansekompaniet Norrdans, som hadde premiere i 2020.

- Noe vi alle hadde til felles var følelsen av uforutsigbarhet. Både i tilværelsen som frilans dansekunstner, og som menneske i 2020 generelt. Sammen skapte vi en sammenheng og en stabilitet, der vi gikk til studio hver dag og danset sammen, uavhengig av at arbeidsvilkårene våre, restriksjonene og verden utenfor forandret seg daglig. Det ville jeg at skulle få plass på scenen også: forestillingen endrer seg igjen og igjen, men det som består er de fire menneskene på scenen, og medmenneskeligheten mellom dem.
Ludvig Daae

Ludvig Daaes hjemmeside finner du her.

Medvirkende

Konsept og koreografi:
Ludvig Daae
Dans og koreografi:
Marcus Baldemar
Amie Mbye
Morgane Nicol
Rina Rosenqvist
Produsent:
Sara Bergsmark
Kostymedesign:
Tove Berglund
Komponist:
William Rickman
Scenografi og lysdesign:
Chrisander Brun
Tekniker:
Björn Kuajara
Foto:
Chrisander Brun
Kjøp billetter
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus