Hva leter du etter?

Into The Deep, 4.–5. desember

Into The Deep,
4.–5. desember

Spilles: lør. 04. des. søn. 05. des.

Dansens Hus på Rommen Scene.

I Into The Deep inviterer danserne publikum tett inn på scenen og inn i sitt fellesskap. På mange måter er dette streetdance på sitt mest sårbare og nedtonede. Nærmest en meditasjon over hvor kraftfullt det kan være å høre og føle en rytme over tid, og hvordan bevegelse og energien endrer seg og blir til noe mer ettersom det skjer innenfor en gruppe og deles med andre.

Into The Deep var en del av Koreografilaboratoriet ved Dansens Hus 2018 og har nå blitt videreutviklet til en helaftens forestilling. I prosessen har skaperne undersøkt groovet og hvordan dette påvirker og forener mennesker. Crewets generelle filosofi, både gjennom deres kulturelle og kunstneriske arbeid, er at alle kan og bør danse, og at mennesket har et instinktivt behov for å bevege seg rytmisk. Crewet jobber kollektivt og ut fra en idé om at de alle er ulike, men helt nødvendige i den skapende prosessen.

dEEp dOWN dopEiZM ble etablert i 2009. Det Oslobaserte crewet spesialiserer seg innen ulike stiler i streetdance, som hiphop, house, popping og breaking. Streetdance er improvisatorisk og sosial i formen, og det er ofte mye kontakt mellom danserne og publikum. Sjangeren er historisk sett utviklet utenfor de etablerte dansestudioene - på gata, i parker, i skolegårder, fritidsklubber og på fester og klubber. Den tar dermed med seg inspirasjon og elementer både fra andre danseformer, men også fra personlige og kollektive opplevelser.

Forestillingen spilles på Rommen Scene, Karen Platous vei 31.

Medvirkende

Koreografi og utøvere:
Mathias Jin Budtz
Claúdio Fernandes
Marlene Skoglund
Anne Goldberg Stavn
Ida Louise Sundby
Camilla Tellefsen
Sindre Eriksson Vik
Musikk:
Niwin Music/Nikolai Nypan
Natal Zaks (tilpasset av Mathias Jin Budtz)
Lysdesign:
Reidar Richardsen
Kostymer:
dEEp dOWN dopEiZM
Video:
Elin Osjord
Foto:
Elin Osjord
Tale Hendnes/Dansens Hus
Kjøp billetter
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus