Hva leter du etter?

Human, 29. september–1. oktober

Human,
29. september–1. oktober

Spilles: tir. 29. sep. ons. 30. sep. tor. 01. okt.

Mennesket bak diagnosen.

Human er en soloforestilling som kombinerer moderne dans, visuell teknologi og spesiallaget musikk og lyd. Alt av skjerminnhold er skapt ved å bruke kun dansernes kroppsdeler og bevegelser. Bevegelsene spinner ut av den fysiske og mentale begrensningen personer som lider av schizofreni har, for å skape koreograferte bevegelser som formidler og gir innsikt i hvordan man som menneske på ulikt vis relaterer til diagnosen.

Schizofreni er en psykisk lidelse som påvirker hvordan en person tenker, føler og virker. Kunstnerne bak denne forestillingen interesserer seg for det øyeblikket du ikke lenger ser på personen som menneskelig, men som en schizofren. De ønsker med denne forestillingen å kaste lys på denne lidelsen fra en kunstnerisk synsvinkel.

Plire Multi er et dansekompani bygd rundt koreografen Tharan Revfem med en tverrfaglig orientering. Kompaniet startet i 1999 og produserer hovedsakelig forestillinger som kombinerer dans og visuell teknologi. Tundra * er et kreativt visuelt studio som jobber fra Oslo og London, og ledes av film- og animasjonsdirektør Espen Haslene og kunstdirektør Karine Faou. De har vunnet en rekke internasjonale priser og deres arbeider er preget av et høyt utviklet visuelt formspråk.

Medvirkende

Konsept og idé:
Tharan Revfem
Regi:
Tharan Revfem
Espen Haslene
Produsent:
Plire Multi
Koreografi:
Tharan Revfem
Film og foto:
Tundra*
Utøver:
Nina Biong
Komponist:
Finn Vine
Lysdesign:
Espen Haslene
Tharan Revfem
Filmfotograf:
Kristoffer Archetti
Teknisk støtte:
Mads Faste Liang Nilsen
Kjøp billetter
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus