Hva leter du etter?

Horde, 23.–24. oktober

Horde,
23.–24. oktober

Spilles: lør. 23. okt. søn. 24. okt.

CODAdancefest 21

I denne urpremieren fra de to anerkjente koreografene Ingri Fiksdal og Solveig Styve Holte, jobber danser Amie Mbye sammen med 9 ungdommer fra bydel Gamle Oslo for å skape HORDE.

Produksjonen er en lønnet sommerjobb for ni jenter i alderen 15-18 år. HORDE er et koreografisk verk som både gjennom praktisk organisering, så vel som kunstnerisk uttrykk, tematiserer hvem som kan få tilgang til kunstnerisk arbeid. Prosjektet undersøker hvordan koreografi kan virke som sosial endringsagent for andre mulige fremtidige fellesskap.

HORDE er en øvelse i gjensidig sensibilitet og lytting. Det koreografiske språket rommer flerstemmige måter å agere som et fellesskap, hvor massens kraft og evne til å skape endring blir synlig.

Ingri Fiksdal
og Solveig Styve Holte er to anerkjente norske koreografer som har produsert og turnert danseforestillinger nasjonalt og internasjonalt. Amie Mbye er danser og utøver sammen med 9 ungdommer fra bydel Gamle Oslo.

Spilles på Operataket, og det er gratis adgang.


Forestillingen presenteres i samarbeid med MUNCH, og er samprodusert av MUNCH, CODA, Kunsthøgskolen i Oslo og Dansens Hus.

Vi er interessert i å skape ein performance som kan gi mangfoldige forestillingar og estetiske erfaringer av kva det vil seie å vere ei samling eller ein horde. I det koreografiske vil vi sjå etter fleirstemmige og kontrasterande referansar for felleskapet.

Koreografene

Medvirkende

Konsept og koreografi:
Ingri Midgard Fiksdal
Solveig Styve Holte
Lyddesign:
Rohey Taalah
Kostymedesign:
Elnaz Garagari
Mahtab Garagari
Utviklet og fremført av:
Amie Mbye
Hawa Janlo
Aisha Msombeli
Ameli Chidi Granlund
Amelia Nwani
Amalie P. Bjørgan
Ella Bothner-By
Fatima Husseim
Julie Rekstad
Neeva Braveboy
Prøveledere:
Roza Moshtagi
Amie Mbye
Produksjon og distribusjon:
Nicole Schuchardt
Produksjon og administrasjon:
Eva Grainger
Foto og trailer:
Christian Tandberg / Dansens Hus
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus