Hva leter du etter?

Forfatterbevegelsen, 15.–18. mars 2018

Forfatterbevegelsen,
15.–18. mars 2018

Spilles: tor. 15. mar. 2018 fre. 16. mar. lør. 17. mar. søn. 18. mar.

Forfatterbevegelsen er seks soloer utøvd av seks forfattere. Hver av dem har valgt ut et eget litterært verk de kunne tenke seg å utgi på nytt, som samtidsdans.

Forfatterbevegelsen er seks soloer utøvd av seks forfattere. Hver av dem har valgt ut et eget litterært verk de kunne tenke seg å utgi på nytt, som samtidsdans. I sine utfall som dans har de litterære verkene fått nye titler. Forfatterbevegelsen består av Tur med hunden, Biltema, Tohundreogsyttini, En seremoni et annet sted, Det blir aldri lyst her og En folkedans.

Forfatterbevegelsen viser hvordan spesifikke rytmer, tempo, stemninger og forflytninger i tekst, også finnes i kroppene som har skrevet og tenkt disse fram. Etter flere år der koreograf Marie Bergby Handeland har vært opptatt av skrift i sitt arbeid som dansekunstner, fikk hun lyst til å jobbe med bevegelser i dem som sitter stille og skriver. I tett samarbeid med forfatterne Henning Bergsvåg, Gro Dahle, Tina Åmodt, Kjartan Fløgstad, Gunstein Bakke og Aina Villanger, undersøker Marie hva slags bevegelsesspråk en forfatter bærer på.

Marie Bergby Handeland (f. 1986) er utdannet ved Den Islandske Kunsthøgskole, Kunstakademiet i Trondheim, og Forfatterstudiet i Bø. Forfatterbevegelsen plasserer seg inn i Maries kunstnerskap som en del av en langvarig interesse for arbeid med ikke-profesjonelle. Bergby Handeland definerer arbeidet sitt som koreograf som et langsiktig kroppspress, som heller enn å snevre inn og lukke kropper mot noe flatt og trist, ønsker å presse dem ut i stadige utvidelser. Arbeidene hennes drives frem av nysgjerrighet for hva som skjer når forskjellige folk fra ulike sosiale og kulturelle kontekster får innta scenerommet, og hvilke muligheter dette gir til å aktivere allmennheten i arbeidene sine.

Medvirkende

Konsept og koreografi:
Marie Bergby Handeland
Utøvelse:
Gro Dahle, Aina Villanger, Henning Bergsvåg, Kjartan Fløgstad, Tina Åmodt og Gunstein Bakke
Litterære verk som utøves:
Magdalenafjorden
Audiens,
Du er ikke her
Total Eclipse of the mind
Haren
Det blir aldri lyst her
Scenografi og lysdesign:
Elisabeth Kjeldahl Nilsson
Musikk:
Elisabeth Vatn
Opplesning:
Morten Liene
Grafisk design:
Marie Haakstad
Kostymer:
Marie Bergby Handeland
Kostymekonsulent:
Matilda Karlström
Produksjon:
Jorunn Kjersem Hildre
Foto:
Tale Hendnes / Dansens Hus
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus