KiddPivotFrankfurtRMDarkMatters20111

DARK MATTERS

DARK MATTERS, 29. - 28. april 2011

DARK MATTERS,
29. - 28. april 2011

KIDD PIVOT Frankfurt RM

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 29. april - 17:00
  • 28. april - 17:00

INTELLIGENT - KOMISK - DANSERISK

Crystal Pite er en dansesensasjon. Den tidligere Forsythe–danseren har blant annet koreografert for Cullberg og er nå tilknyttet Nederlands Dans Theater. Hun driver i tillegg sitt faste kompani Kidd Pivot Frankfurt RM og turnerer verden over med den lekne og originale forestillingen "Dark Matters".

Crystal Pite har latt seg inspirere av en nysgjerrighet for det som omgir oss av ukjent mørke i det omkringliggende universet. Hun fascineres av muligheten for at det kan finnes magiske og ukjente krefter som kan påvirke oss sjelelig og fysisk. Hun leker med teatrale virkemidler og boltrer seg i sjangerlek som figur-og skyggeteater og kriminalfortellingen.

Første akt portretterer en ung mann som lager en tredukke, ikke ulikt den folkekjære fabelen om Gepetto og Pinocchio. Dukken føres av danserne som oppstår som skyggedukkeførere i et vakkert, mørkt husrom..

I andre akt er det ren dans, inspirert av den ynde og skjønnhet som dukken har gitt oss i første akt. Dansen er oppfinnsomt og briljant utført, og i bakgrunnen lever skyggen. Bakenfor den stringente strukturen finnes det humane og menneskelige som gir forestillingen en varm og ofte komisk dimensjon.

Koreografi: Crystal Pite

Dansere: Eric Beauchesne, Peter Chu, Sandra Marín García, Yannick Matthon, Jiri Pokorný, Cindy Salgado, Jermaine Maurice Spivey
Komponist
(original musikk): Owen Belton
Lys Designer: Rob Sondergaard
Set Designer: Jay Gower Taylor
Kostume Designer: Linda Chow
Stemme: Christopher Gaze
Tekst: “Poem on the Lisbon Disaster” av Voltaire, utdrag
Tilleggsmusikk : “Sleep” av Eric Whitacre, framført av Polyphony og Stephen Layton. Courtesy of Hyperion Records, London.
Dukker: Robert Lewis
Scene malere: Angela Carlson, Louise DeGagné, Jay Gower Taylor
Foto: Dean Buscher
Management: Jason Dubois, Bernard Sauvé, Sharon Simpson, Jim Smith Bonnie Sun
Teknisk direktør: Jeremy Collie-Holmes
Scenemester: Julie-anne Saroyan
Kompaniets leder: Brent Belsher
Internasjonal Agent: Menno Plukker Theatre Agent Inc.

http://kiddpivot.org/