Hva leter du etter?

Damen på stranden, 22.–25. april 2017

Damen på stranden,
22.–25. april 2017

Spilles: lør. 22. apr. 2017 søn. 23. apr. man. 24. apr. tir. 25. apr.

En leken, og underfundig forestilling for barn fra fire år.

Forestillingen er inspirert av det lekende barnet og det å være tilstede i øyeblikket, i motsetning til oss voksne som er bundet opp i konformitet, rutiner og regler.

Lek har ikke alltid blitt sett på som viktig, hverken av voksne flest eller fagpersoner. Tidligere snakket man gjerne om lek som noe uviktig, som en slags "tull og tøys" som barnet drev med, og i hvert fall ikke like viktig som det voksne driver med. Men dette synet på lek har endret seg. I de siste tiårene er det gjort mye forskning på lek, og vi vet i dag at leken og kreativiteten kan stimulere alle sider ved barnets utvikling. 

Damen på stranden er en visuell, sanselig og auditiv forestilling, hvor vi møter skuespilleren Helén Vikstvedt, danseren Mikael Rønne og musiker Ola Eseth Moen i nært samspill. Gjennom bevegelse, dans, teater og musikk har koreografen latt seg inspirere av den frie leken og kreativiteten som barn har og som er viktig for oss alle, men som kan være mer problematisk for mange av oss voksne som har fjernet oss mer fra leken. Det som i starten virker som en vanlig dag på stranden, beveger seg inn i et underfundig og poetisk landskap preget av uforutsigbare hendelser når leken og fantasien får fritt spillerom.  

Medvirkende

Idé, koreografi og regi:
Inger Cecilie Bertrán de Lis
Utøvere:
Helen Vikstvedt
Mikael Rønne
Regi/dramaturgi:
Robert Skjærstad
Komponist og musiker:
Ola Eseth Moen
Scenografi:
Gisle Harr
Kostymer:
Andrea Austdahl
Lysdesign:
Daniel Kolstad Gimle
Illustrasjon:
Gisle Harr
Produksjon:
ICB Produksjoner
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus