6 & 7, 31. august–2. september

6 & 7,
31. august–2. september

Spilles: fre. 31. aug. lør. 01. sep. søn. 02. sep.

Etter å ha besøkt over 40 land kommer kinesiske TAO Dance Theater endelig til Norge. Kompaniet ble kåret til ett av de 10 beste i verden av Time Out New York i 2014.

6 og 7 er koreografert av kinsesiske Tao Ye, grunnleggeren av TAO Dance Theater. Forestillingene er første og andre del av Tao Yes Straight Line Trilogy hvor koreografens målsetting er renselse av kroppen samtidig som han søker etter det uendelige, en kreativ retning han begynte å jobbe med i sine foregående arbeider i serien Numerical Series. Det er et stringent og distinkt koreografisk uttrykk publikum får se i disse forestillingene. En enkelhet preger forestillingene, med seks og syv dansere kledd i svart i første og hvitt i andre forestilling. De danser i rette linjer, som den overordnede tittelen mer enn antyder.

6
har fokus på ryggraden som den viktigste forutsetningen for menneskelig bevegelse. Rommets muligheter for bevegelse utspiller seg mens ryggraden bøyes og tøyes og arbeides med på mange ulike vis. Gjennom dansernes detaljerte arbeid med ryggraden og andre kroppsdeler til den minste lille muskel, skapes en drive i forestillingen gjennom dansernes indre motivasjon.  Dette skaper en helhetlig mening til forestillingen gjennom kroppens bevegelse. Kroppens bevegelser destilleres til emosjon. Gjennom den svenske kunstneren Ellen Ruges lysdesign skapes en fantastisk og dynamisk lek mellom lys og skygge.

I 7 bidrar danserne også vokalt. De forsøker å gi stemme til selve bevegelsen. Stemmene representerer i denne sammenhengen inspirasjon og avslutning, det indre og ytre, det illusoriske og det virkelige. I denne modige forestillingen hvor akkompagnerende musikk er total fraværende, bygger på Tao Yes langvarige arbeid med meditasjon og hans «shape of voice»-trening i den forbindelse.

6 og 7 danner sammen en perfekt presentasjon av minimalisme. Forestillingene er spilt bl.a. ved Dansens Hus i Stockholm, Novel Dance-serien i Tapei, OzAsia Festival i Adelaide, Sadler´s Wells i London, Paris Fashion Week, Julidans Festival i Amsterdam, Helsinki Festival, Tanz im August i Berlin, Bratislava in Movement, NCPA Dance Festival i Beijing, Theatre de la Ville i Paris, Cloud Gate Theater i Tapei, Maison de la Danse i Lyon og Salle des fêtes du Lignon i Vernier, Sveits. 

- A heart-stopping moment of wonder and discovery

The Australian

- the most exciting name in modern dance

Time Out Bejing

Medvirkende

6:
Koreografi:
Tao Ye
Musikk:
Xiao He
Lydtekniker:
Ma Yue
Kostymer:
li Min
Tao Ye
Duan Ni
Dansere:
TBC
7:
Koreografi:
Tao Ye
Vokal design:
Tao Ye
Lysdesign:
Ma Yue
Tao Ye
Prøveleder:
Duan Ni
Dansere:
TBC
Kjøp billetter
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus