Hva leter du etter?

Mexico: Vasker hendene heeeele tiden

Vi har spurt dansekunstnere verden over om hva de gjør i karantene og isolasjon under influensapandemien som herjer over hele kloden. Kanskje det kan være til inspirasjon eller fortelle oss noe mer om verden vi lever i i dag? Huyen Huynh er strandet i Mexico.

Huyen Huyen 2020

Danser, koreograf og prosjektleder Huyen Huynh er energisk og elsker å ha flere jern i ilden. Sammen med makker Stew Menit er hun prosjektleder for Urban Moves, Norges største streetdance-festival - hver juni på Dansens Hus.

Hvor er du nå og hva er status quo?

Jeg sitter fast i Mexico med mann og hund. Vi får ikke reist ut eller inn noe sted inntil videre. Det har vist seg å være noe vanskeligere å endre hjemreisen, siden vi trenger en reise som er trygg for Rockie også. Men vi er friske i vår egen lille boble.

Hva slags rutiner har du laget deg?
Det er omtrent samme rutine som jeg har hatt etter jeg valgte å gå tilbake til fulltids freelancing. Forskjellen er at flere møter er digitale.

Hva leser du?
How to lose a country: «The 7 steps from Democracy to Dictatorship» av Ece Temelkuran. Og holder meg oppdatert på WHO hjemmesiden.

Hva ser du på?
«Universet» dokumentar på Netflix og «Country Music» dokumentar på Pbs av historiker Ken Burns. Og surfing tutorials på youtube.

Hva lytter du til?
Min indre veileder og universet lol. Av musikk lytter jeg til Maelo Ruiz akkurat nå. Det hjelper på spansk-øvingen og smilet 🙂

Hvordan beveger du deg?
Har du sett min video om å gjøre hverdagslige bevegelser til dansemoves? Det er slik jeg beveger meg i disse dagene. Hverdagsdans

Hva inspirerer deg?
Hmm godt spørsmål. Det virker til at jeg blir inspirert av alt mulig fra stort til smått, fra viktig til uviktig. Alt jeg fanger opp og plutselig gir fokus til. Endring. Kjedsomhet. Stillhet. Jeg tror jeg er åpen for det meste altså.

Hvis du kunne sende en beskjed som ville nå alle i hele verden, hva ville du sagt?
Hold hodet klart og hjertet varmt. «Practice wisdom and compassion»Huyen
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus