Hva leter du etter?

Kunst i pandemi: Daniel Mariblanca

Hvordan påvirker pandemien kunstnerne? Daniel Mariblanca og 71BODIES har fortsatt sitt arbeid med kunst der kjønnsmangfold og identitet er bærebjelker.

Daniel Mariblanca
Foto: Skjalg Ekeland

Verden har vært annerledes i snart ett år på grunn av pandemien. Hvordan har dette påvirket deg som kunstner?
Situasjonen gjør at jeg må å tenke og skape utenfor boksen, utenfor komfortsonen min. Den har fått meg til å forstå at vi mer enn noen gang er nødt til å være fleksible, spontane og skape mening innad i våre lokale omgivelser og samfunn.

Har det kommet noe positivt ut av dette for ditt vedkommende?
Ja. Nedstengningen i 2020 satte en stopper for den planlagte aktiviteten til Carte Blanche. Engasjert av kunstnerisk leder i Carte Blanche tok jeg derfor initiativ til et prosjekt for sykehjemmene i Bergen. Vi gjorde 25 forestillinger mellom april og juni i hagene til sykehjemmene. Det var en fantastisk opplevelse å opptre for mennesker som ikke har mulighet til å dra og se forestillinger på scenehus fordi de er for gamle eller syke. Pandemien har gitt oss tid til å oppsøke disse gruppene og gi dem gode opplevelser med dansen.
Når det kommer til prosjektet mitt, 71BODIES, har situasjonen ført til at jeg arbeider på en mer tverrfaglig måte, slik jeg nevnte i forrige punkt. Restriksjonene og forandringene har gjort det mulig for meg å utvide den originale ideen min på mange måter jeg ikke kunne forestilt meg tidligere.

Hvis du skal gi andre tre tips til noe inspirerende (ev. oppløftende) man kan se digitalt, hva vil du foreslå?
Jeg har ikke noen gode tips å komme med dessverre.

Hva ser du mest fram til når pandemien en gang er over?
Å opptre for publikum og reise fritt. Og å klemme alle sammen.

In First Person The Dance, 8.–11. April

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus