Hva leter du etter?

Dansens Hus vinner Norsk Publikumsutviklings pris

Nylig blir Norsk Publikumsutviklings årskonferanse holdt i Bergen, og priser i ulike kategorier innenfor publikumsarbeid ble utdelt. Dansens Hus stakk av med prisen i kategorien "utvider".

74184710 2567902436624256 4267010756869881856 O

Her er juryens begrunnelse:

11 år etter etableringen seiler Dansens Hus frem som en institusjon med reell betydning for kulturell i inkludering i storbyen. Dansens Hus kunne ha konsentrert seg om å fylle setene med kulturelt altetende innbyggere i indre Oslo øst, men arbeider i stedet strategisk med å speile hele mangfoldet av identiteter i Oslo og Akershus. De arbeider kunnskapsbasert og segmentert med publikumsutvikling, utfordrer homogeniteten i egen organisasjon, og programmerer strategisk. De utvider kontaktflaten til nye publikumsgrupper gjennom kunstneriske samarbeid. Dansens Hus evner gjennom ulike grep å kombinere en forsterket relasjon til etablerte publikumsgrupper med en utvidelse i retning av nye grupper med minoritetsbakgrunn. Juryen er imponert over hvordan Dansens Hus på kort tid har klart å skape et inkluderende rom for opplevelse av en kunstform som normalt har et smalt nedslagsfelt.

Norsk publikumsutvikling (NPU) er et nasjonalt nettverk for deling av kunnskap og best praksis i kunst og kultursektoren. Formålet er å øke kunnskap om befolkningens motivasjon og barrierer for deltakelse og å øke oppslutningen om kunst og kultur i Norge.

Les mer på Norsk Publikumsutviklings sider

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus