Hva leter du etter?

Velkommen til en intim sesong på Dansens Hus!

Kunst og mennesker hører sammen. Ekte møter mellom mennesker og kunst har sjelden vært viktigere.

Foto Tale Hendnes 2020 67

Våren ble annerledes enn noen kunne forestille seg, ikke bare for oss på Dansens Hus, men først og fremst for alle involverte kunstnere og publikum. Midt i en lovende og interessant vårsesong måtte vi som alle andre stoppe opp alle åpne publikumstilbud og aktiviteter. En totalt uforutsett stopp; for Dansens Hus, for det (inter)nasjonale dansefeltet, for Norge og for hele verden. Etter at vi tok en tydelig beslutning om at vi skulle jobbe videre med hele staben på Dansens Hus viste det seg at vi kunne fortsette å støtte opp om kreative innspill og innhold fra flere kunstnere, og formidle både kunstnerisk aktivitet og annet innhold. Dette fikk vi til på tross av kaotiske og forvirrende omstendigheter og restriksjonene som vi alle måtte følge.

Det ble tidlig klart for oss at digitale kunstneriske alternativer ikke kan erstatte den levende scenekunsten, noe også flere internasjonale studier viser. Mangen føler behov for en slags digital renselse. Mindre skjermtid, færre zoom-møter, flere analoge møtepunkt. Vi begynner å merke hva vi savner av kunstopplevelser. Det handler om møter ansikt til ansikt - her og nå, om å være nære hverandre og sammen i en felles opplevelse av å bli beveget, både fysisk (om enn noe vanskelig akkurat nå) og mentalt. Bli rørt. Bli beveget. Tross alt: kunst og kultur bidrar til mental helse.

Det handler om møter ansikt til ansikt - her og nå, om å være nære hverandre og sammen i en felles opplevelse av å bli beveget.

I disse stadig mer polariserte tider med utfordringer knyttet ikke bare til helse men også politiske og klimamessige utfordringer, trenger vi mer enn noensinne menneskelige forbindelser og samvær for å komme oss gjennom pandemien. Dansens Hus kan være en bidragsyter i så måte gjennom et program som åpner for personlige opplevelser gjennom en nøye utvalgt og trygt tilrettelagt, intim høstsesong. Selv om digitalisering aldri vil kunne erstatte levende kunst, ser vi mange muligheter i digitale plattformer for å fortelle historier knyttet til Dansens Hus, alle de interessante kunstnerne som viser arbeidene sine hos oss og hele dansefeltet. Derfor vil du i høst og fremover se mer digital formidling fra vår side.

Denne høsten har åpnet opp for annerledes, unike og intime opplevelser. Ikke bare på grunn av begrensninger i antall publikummere, annerledes og mindre settinger for publikum, men mest av alt på grunn av kunstnerisk tematikk og inspirasjonskilder. Som alle andre har vi måttet redusere antall billetter til hver forestilling, men for å kompensere for dette holder vi forestillingene lenger på plakaten. På denne måten strekker vi oss så langt vi kan for at publikum skal få mulighet til å oppleve og glede seg over et rikholdig høstprogram.

JEZEBEL c Bas De Brouwer 15
Se smakebiter fra høstsesongen her

Bli begeistret, utfordret, underholdt, provosert og forundret.

La deg overraske av en personlig reise hvor du kan bli begeistret, utfordret, underholdt, provosert og forundret. La deg rive med av forestillinger hvor du bokstavelig talt står midt (men trygt) i begivenhetens sentrum. Bli omsluttet av dansere, lyd, musikk og scenografi. Du kan for eksempel oppleve en personlig og eksklusiv hjemme hos – forestilling, hvor du får bli med i både kreative og kulinariske prosesser. Du kan også møte uventet kunst i uventede og ukonvensjonelle omgivelser.

Jeg håper vi kan oppleve dette sammen!

Samme Raeymaekers
Kunstnerisk leder
Dansens Hus

*Høstprogrammet er satt sammen med fullt fokus på sikkerhet for kunstnerne, ansatte og publikum. Deler av programmet er enda ikke lagt ut på hjemmesiden. Følg med for oppdateringer her

Se smakebit fra høstsesongen her

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus