Hva leter du etter?

Stein Slyngstad blir ny kulturdirektør

Siviløkonomen Stein Slyngstad (56 år) er ny kulturdirektør i Oslo kommune. Han kommer fra stillingen som administrativ leder ved Dansens Hus.

Stein

Saken er skrevet av Aftenposten og publisert på nettutgaven 28. september og kan leses her.

Det var 19 søkere til stillingen som direktør for Kulturetaten i Oslo kommune. Sittende kulturdirektør Hilde Barstad søkte om en ny åremålsperiode, men ble forbigått av Stein Slyngstad (56 år). Han tiltrer stillingen 1. januar 2018.

– Jeg gleder meg stort til å begynne. Jeg har brukt 30 år av livet til å legge til rette for gode tilbud innenfor kunst- og kulturlivet, og det å få lov til å begynne som leder i Oslo kommunes kulturetat er attraktivt. Oslo har et fantastisk kulturliv, sier Slyngstad.

– Selv om jeg føler meg veldig godt orientert i kulturlivet, oppdager jeg stadig noe nytt i byen. Det skjer så mye bra. Det gjelder å få til et godt samspill mellom ulike sektorer, sier han.

Han får en bred tverrfaglig portefølje å administrere, blant annet Oslo kommunes kulturskoler, kunstutsmykningen av Oslo og ansvar for kommunens kunstsamling.

Bred erfaring fra kulturlivet
Siviløkonomen Stein Slyngstad er 56 år, og han har en lang merittliste fra kulturlivet bak seg.

Han har vært direktør for Stavanger Symfoniorkester og Stavanger Konserthus, daglig leder for Henie Onstad Kunstsenter, direktør for Norsk filmfond, daglig leder for Snøhettas Oslo-kontor og vært avdelingsdirektør for Kunstavdelingen i Norsk kulturråd.

Det siste drøye året har han vært administrativ leder for Dansens Hus i Oslo.

– Jeg er opptatt av bredden og jeg tenker tverrfaglig. Jeg vil lytte til strømninger i befolkningen og er opptatt av publikumsutvikling. Det gjelder både barn og unge og pensjonister som er sultne på gode kulturtilbud, sier Slyngstad.

Kunne velge på øverste hylle
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) er fornøyd med ansettelsen.

– Det var mange gode søkere så vi kunne velge på øverste hylle, sier Hansen. På spørsmål om hvorfor ikke sittende kulturdirektør Hilde Barstad fikk fortsette svarer hun.

– Det er ikke noen automatikk i at vi forlenger åremålsstillinger. Dette var en reell utlysning, en helt åpen og ordinær prosess. Å sitte seks år i en slik lederstilling er ganske lenge, sier Hansen.

Seks fantastiske år
Juristen Hilde Barstad sier til Aftenposten at hun har hatt seks fantastiske år som kulturdirektør.

– Jeg er stolt av å levere fra meg en profesjonell fagetat. Vi har åpnet opp etaten for et bredt samarbeide med andre kulturaktører i Oslo. Nå er jeg klar for nye utfordringer, og jeg ønsker Stein Slyngstad lykke til i jobben, sier Hilde Barstad.

Stillingsutlysningen for ny administrativ leder på Dansens Hus finner du her
Saken er skrevet av Aftenposten og publisert på nettutgaven 28. september og kan leses her.

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus