Hva leter du etter?

Premiere, så Colombia

Fra Singin' in the Rain til Oslo Danse Ensemble. Og snart venter Bogotá for dansekunstner Mariama Slåttøy

Mariama Lite
Hvordan er det å jobbe med så ulike koreografier som vi får se fra Ole Martin Meland og Subjazz?
Det er både spennende og utfordrende å fordype seg i to vidt forskjellige prosesser samtidig. I arbeidet med Subjazz og Ole Martin er alt fra arbeidsmetoder til bevegelsesstil og bruk av musikk og lyd som tatt fra to ulike verdener. Arbeidsperiodene er korte og intense og læringskurven bratt, så jeg kan trygt si at både hode og kropp jobber på høygir. Jeg gleder meg til premieren og tror det blir spennende å se disse stykkene i samme forestilling.
Hva er det mest spennende med å jobbe med Oslo Danse Ensemble?
Mangfoldet! Gjennom Oslo Danse Ensemble får jeg jobbe med mange ulike stilarter og arbeidsmetoder samtidig som jeg får bli kjent med en rekke spennende dansere og koreografer. Det å få lov til å være med i produksjoner som favner så bredt om dansekunsten, med alt fra tradisjonell jazzdans til mer eksperimentelle verk, er kjempespennende. I tillegg til at ODE krever en allsidighet av oss som dansere, mener jeg ensemblet både kan utfordre og være en døråpner for et bredere dansepublikum! I tillegg er jeg omgitt av dyktige dansekunstnere som pusher og inspirerer meg med sine styrker og særegenheter - jeg er heldig og veldig glad for å ha fått lov til å være en del av dette miljøet i flere år.
Mariama Staende
Hvilke planer har du etter at forestillingene med ODE er ferdig?
På nyåret hopper jeg tilbake inn i «Singin’ in the Rain» ved Folketeateret, hvor jeg nå har en liten pause for å få med meg årets ODE-produksjon. Jeg har også lyst til å reise til Bogotá i Colombia, hvor jeg har fått residens og har et planlagt kunst- og filmprosjektsamarbeid. Deretter skal jeg i gang med Veronica Salinas «Vinduer», med Jon Tombre på regi, som har premiere på Det Norske Teatret juni 2017. En noe travel, men vilt spennende periode i vente!
Hva er din største styrke som utøvende dansekunstner?
Jeg tror jeg må si allsidighet og nysgjerrighet. Jeg drives av å kaste meg inn i nye utfordringer, og har stor interesse av å samarbeide med andre, både innenfor dans og andre kunstformer.
Hva gjør du om 10 år?
Jeg håper jeg kommuniserer og berører gjennom et bredt spekter av uttrykk, som utøvende, tenkende og skapende dansekunstner. Forhåpentligvis har jeg samarbeidet med og hentet verdifull kompetanse fra spennende mennesker fra enda flere hold - gjerne på tvers av landegrenser. Jeg har også ambisjoner om å eksperimentere mer med dansekunst i filmformat, og håper jeg får jobbet mer med dette i løpet av de neste årene.

ODE 2016, 10.–18. desember 2016

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus