Hva leter du etter?

Mer om forestillingen - Crowd

67 Cwd Gisele Vienne Estelle Hanania
Fra forestillingen Crowd - Foto: Estelle Hanania

Giselle Vienne beskriver forestillingen slik:

– Personene som er på dette partyet, utgjør et sosialt fellesskap. De er åpne for å oppleve intense emosjoner av alle slag, og å oppnå en tilstand hvor sanseapparatet forsterkes og nærmest opphøyes. Sammen begeistres de av å delta i en sammenheng hvor struktur og mønstre for adferd gjenskaper ulike ritualer. I møtet med denne emosjonelle berg-og dalbanen kan også publikum bli med inn i en fysisk og emosjonell dialog med det som skjer på scenen.

For Gisèle Vienne er teatret et mikrokosmos for studier av individuelle og kollektive følelser. Hennes forestillinger sentrer ofte rundt vold som tematikk, ikke bare i negativ forstand. Hun er også opptatt av hvordan vold kan spille en verdifull og positiv rolle i samfunnet. Vienne er inspirert av de mange måtene kroppen fremstilles i vår tid, og musikkens påvirkning. De korte, intense og krampaktige bevegelsene som stadig avskjærer, avbryter og avløser hverandre og tar nye retninger i denne forestillingen, kan minne om klipp i film og bruken av spesialeffekter. Alt i en salig flyt fra den ene sterke følelsen til den andre. Denne moderne historien om voldens lykkerus, frigjørende i all sin mangfoldighet, er en hyllest til Eros og Thanathos, Apollon og Dionysos.


Trackliste i kronologisk rekkefølge til forestillingen CROWD: Underground Resistance: The Illuminator (Underground Resistance, 1995), KTL: Lampshade (exclusive, 2017), Vapour Space: Gravitational Arch Of 10 (Plus 8, 1993), DJ Rolando: Vibrations mix (Underground Resistance, 2002), - Underground Resistance: Sweat Electric (Somewhere In Detroit, 1994), - Underground Resistance: Twista (Underground Resistance, 1993), - Drexciya: Wavejumper (Underground Resistance, 1995)

- The Martian: The Intruder (Red Planet, 1992), - Underground Resistance: Code Red (Underground Resistance, 1993)

- Underground Resistance: Lunar Rhythms (Somewhere In Detroit, 1995)

- Underground Resistance: Hi-Tech Funk (Underground Resistance, 1997)

Choice: Acid Eiffel (Fragile Records, 1992)

Jeff Mills: Phase 4 (Tresor/Axis, 1992)

Peter Rehberg: Furgen Matrix/Telegene (exclusive, 2017)

Manuel Göttsching: E2-E4 (Inteam, 1984)

Sun Electric: Sarotti (R&S Records, 1993)

Global Communication: 14 31 (Ob-selon Mi-Nos) (Evolution, 1994)


Crowd, 15.–16. mars 2019

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus