Hva leter du etter?

Kunstnerisk råd 2018

Kunstnerisk leder Samme Raemaekers vurderer alle innkomne programmeringshenvendelser sammen med Kunstnerisk råd. Men hvem er de egentlig?

Kunstnerisk Rad Foto Tale Hendnes 2 3
Charlotte Vandevyver, Torunn Robstad, Saskia Wieringa, Solveig Styve Holte og Samme Raeymekers

Torunn Robstad har sin utdannelse fra Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett og ved Alvin Ailey American Dance Center Etter dette og frem til i dag har hun jobbet som utøvende og skapende dansekunstner i ulike deler av scenekunstfeltet. Hun har vært fast tilknyttet Carte Blanche - Norges nasjonale kompani for samtidsdans og Cullberballetten. Hun har også arbeidet som freelance arbeidet for en rekke nasjonale og internasjonale koreografer.

Solveig Styve Holte har en Master i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo, og er også utdannet ved Den norske balletthøgskole og Skolen for Samtidsdans. Ved siden av sitt kunstneriske virke som koreograf og danser har hun også en periode vært formidlingskonsulent ved Dansens Hus. Sammen med forskjellige samarbeidspartnere står hun bak en rekke forestillinger og prosjekter med et stort kunstnerisk spenn som bl.a er vist ved Black Box Teater, Dansens Hus og flere festivaler. Hun er sammen med Ann-Christin Kongsness initiativtaker og medredaktør av antologien Koreografi, som i disse dager er ute med en ny utgave.

Charlotte Vandevyver har en mastergrad i kunsthistorie og teaterstudier fra universitetet i Ghent. Hun er ansvarlig for danseprogrammet ved STUK - Hus for dans, bilde og lyd siden 2014. Fra mai 2019 begynner hun ved P.A.R.T.S. i Brussel, og fra september 2020 blir hun den nye assisterende direktøren for P.A.R.T.S., og vil lede skolen sammen med Anne Teresa De Keersmaeker. Hun har arbeidet kunstnerisk og administrativt for en rekke organisasjoner som Universitetet i Antwerpen, Etcetera og Concertgebouw Brugge. Charlotte Vandevyver er også ofte invitert til å sitte i juryer og ekspertpaneler som for eksempel ved K3 Zentrum für Choreografie, Master of Choreography (Amsterdam), ImpulsTanz), PARTS, ImpulsTanz DasAr, Royal Ballet of Flanders, Inter-University Center for Dance-Berlin. Hun satt også i det kunsteriske rådet til Kunstenfestival des arts (2012-2015).Fra 2008 til 2014 var hun president for den flamske regjeringens dansekommisjon.

Saskia Wieringa har en Master of Arts in Dance fra Utrecht Universitet i Nederland. Hun har jobbet som frilanser ved The Dutch National Opera and Ballet, og for ulike kompanier bl.a Verdensteatret, og festivaler i Nederland og Norge. Fra 1995-2003 jobbet hun som produksjonsleder på Black Box Theatre. Hun har jobbet som produsent av Dansens Hus siden etableringen i 2004.

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus