Hva leter du etter?

Koreograferte for Nobel Banketten - se originalen i Oslo

Den norske koreografen Ludvig Daae er premiereklar med Dance to dance to. I desember viste han koreografien Donna Winter under Nobel Pris banketten med Cullbergbaletten, en koreografi som er en omarbeidet versjon av Dance To Dance To.

Img 5749 Mod2 768X512

Koreografien Ludvig Daae har laget for Cullbergbaletten er en omarbeidet versjon av Dance To Dance To som nå kan oppleves i Oslo. Samarbeidet mellom Ludvig og kompaniet startet da Cullbergbaletten så hans forestilling og spurte han om han kunne lage en versjon som passet både kompaniet samt til å vises under Nobel banketten. Så Dance To Dance To er originalen av Donna Winter

– Med koreografien Donna Winter, ønsket jeg å omfavne den skandinaviske vinteren, sier Daae. Selv om det er bitende kaldt og til tider litt utmattende, så fortsetter livet gjennom denne mørkeste av årstidene. Det samme gjør dansen i denne koreografien. Mens den beveger seg gjennom vinterens melankolske topper, insisterer den også på å omfavne energi og lys. 

Den åtte minutter lange koreografen ble skapt for ni dansere fra legendariske Cullbergbaletten og fremvist 10. desember 2017 for kongelige og gjester fra hele verden, og TV- overført til over en million svensker. Sammen med Cullbergbaletten, deltar også Musica Vitae, Malin Broman og Lisa Långbacka.

Du kan se koreografien her ved å spole deg frem til 1 time og 20 minutter. 

Donna1 800 1

Dance To Dance To, 10.–11. februar 2018

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus