Hva leter du etter?

Fortsatt støl

Dansekunstner Mathias Stoltenberg var ni år da han fikk sin første rolle i Reisen til Julestjernen, og jublet da han fikk sine første jazzdanssko.

Carte Blanche Mathias Stoltenberg Foto Helge Hansen042356 1200Pxl
Foto: Helge Hansen
Hvordan oppdaget du dansen?
Jeg hadde en bestevenninne som danset på Operaens Ballettskole, som jeg så veldig opp til. Jeg var vel rundt 4-5 år, hun noen år eldre og vi hang masse sammen, lagde forestillinger, fikset kostymer og holdt på. Da jeg begynte i 1. klasse på barneskolen fikk jeg endelig begynne å danse hos Jorunn Kirkenærs ballettskole. Jeg husker så godt første ballettklassen hos Kirkenær. Mamma hentet meg på skolen, hun hadde vært på butikken La Danse i sentrum og kjøpt ballettsko i lær, og sorte dansetights til meg. Oi, oi, oi det syns jeg var stort! Jeg kan huske lukten av lærskoene fremdeles.

– Oi, oi, oi det syns jeg var stort! Jeg kan huske lukten av lærskoene fremdeles.

Mathias Stoltenberg

Hvordan er det å jobbe i et så stort turnerende kompani som Carte Blanche?
Vi turnerer jo mye. Iblandt opp mot 100 dager i året, i hvert fall i reisedager. Noen ganger blir man litt lei av den flyplass og hotellromfølelsen. Men vi har jo gjort det ganske mye etterhvert og lært meg å like de forskjellige aspektene ved det mer og mer. Og så er det gøy å spille ute fordi man merker forskjell på publikum fra land til land. Det er større rom for publikum å agere på forestillinger i utlandet føler jeg. Mens det nordiske publikummet i større grad er beskjedent, høflig og ”veloppdratt”, er det større kultur for å bue eller ta på seg jakka og gå i protest nedover kontinentet om man ikke liker det man ser. Det er jo ganske moro faktisk.
Waht The Who Foto Helge Hansen Hi  Mo10520
We are here together med Carte Blanche - Foto: Helge Hansen
Blir du fortsatt støl?
Haha.. ja! Jeg kommer liksom aldri helt over egen kropp, det er stadig nye utfordringer. Jeg har nesten konstant vondt ett eller annet sted, men det lærer man seg å leve med. Vi har en manuellterapaeut som følger oss opp og hjelper til med å forebygge problemer som kan ligge latent. Vi trener jo mye: Starter med morgenklasse og trener til ganske sent. Klassene kan variere fra ballettklasse til yoga eller til og med sirkeltrening eller moderne dans. Klassene bestemmes av prøveleder i samarbeid med oss. Ofte bruker vi også en del tid på å ta opp igjen eldre stykker og øve de inn igjen. Så det er ikke mangel på spredning og variasjon, kan man si.

We are here together, 22.–25. september 2016

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus