Hva leter du etter?

Stor kunst for små barn

Denne våren viser vi fire forestillinger for de minste, i tillegg til en familieforestilling og norges største streetdancefestival.

På Dansens Hus har vi spesialisert oss på stor kunst for små barn. Våre danseforestillinger er laget for de minste, men voksne vil også ha stor glede av de. Våre forestillinger varer i omtrent en halv time og noenganger er det åpnet for aktiviteter for barna, som lek på scenen etter at forestillingen er slutt. Alle besøkende blir tatt godt hånd m av vårt publikumspersonale, og dersom man har behov for å forlate salen under forestilling er dette selvsagt helt i orden. Vår hyggelige kafé er alltid åpen både før og etter forestilling. Her kan du ha med egen mat så lenge du kjøper drikke hos oss. Det er høyt under taket for barneaktivitet!

Foto Tale Hendnes 2 6

Først ut, 14. februar-19. februar er Drøm - en familieforestilling for barn fra 4 år og oppover. Både barn, foreldre og besteforeldre har vært involvert i koreograf Inger Cecilie Bertràn de Lis sin forberedelse til denne forestillingen. Hun har intervjuet barn og voksne om deres drømmer, og flere av barna har fått i oppgave i å tegne ned sine drømmer. Kunstnerne tar utgangspunkt og inspirasjon i dette autentiske materialet, og sammen lager de en familieforestilling.

Unknown

MÅNEmåne er en konsertforestillingen der vi sammen undres over månen. Forestillingen er for barn fra 6-18 måneder. MÅNEmåne - en sang til månen inviterer til et univers av sang, musikk og bevegelse. Forestillingen er en musikalsk samtale for de aller minste som kretser rundt melodi, rytme, puls og timing. Konsertforestillingen forteller ingen konkret historie, men er inspirert av sagn og myter knyttet til månen. Stavangerbaserte dybwikdans er spesialisert i scenekunst for de aller yngste og barn i førskolealder.

Showbox 2017 Garage Larsopstad 002

Garage er en skrotete og morsom teaterforestilling for voksne og barn fra 6 år.
I et verksted bygger to mekanikere ulike maskiner og duppeditter, – og alle tingene på scenen er helt ekte. I verkstedet deres bor det også en høne som sørger for mat til mekanikerne. Men hva skjer hvis høna slutter å legge egg? Garage er en forestilling som skaper nysgjerrighet for mekanikk og kreativitet, hvor det poetiske ligger i det stygge og uslepne. Det er et medrivende kaos som dypest sett handler om å få verden til å henge sammen.

Tabanka Studio Shoot 2019 29

10 dansere, 3 musikere og jazzens afrikanske og karibiske opphav. Tabanka har en rytmisk, virtuos og fysisk tilnærming til jazzen og er opptatt av sjangerens afrikanske opprinnelse, – en vinkling man sjelden ser på norske scener. Nå har de for første gang med seg live musikk på scenen – djembe, conga og kora. Forestillingen bruker rytme som mytologi, og får en unik vri gjennom levende perkusjon og rytmiske strukturer som også kan relateres til det norske språket. Voudou danner grunnlaget for bevegelsespråket som er å finne i "autentisk jazz", hip hop, house, salsa, samba, calypso, bevegelsene som Tabanka er kjent for.

Passer for hele familien.

Dsc1765 June 21 2019

17. – 21. juni fylles Dansens Hus igjen med norske og internasjonale streetdansere, når vi for 10. gang inviterer til Urban Moves. Festivalen består både av workshops, seminar, forestilling, battles, utejam, MUD Session og dansekonkurransen Measure Your Crew.
Garantert god stemning for store og små!

Detaljert program og billettslipp kommer. Følg med.

Samarbeidspartnere for årets Urban Moves er Huyen Huynh og Stew Menit & crew.

Foto fra fjorårets festival av Mikael Ortenheim.

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus