Hva leter du etter?

Hva liker du, Katja H. Schia?

Danser i Notes on Frailty Katja H. Schia foretrekker Nils Frahm og cheesy tekno med klissete tekster.

Katja Schia2
Katja H. Schia i Notes on Frailty - Foto: Tale Hendnes/Dansens Hus

Litteratur:
Lenge leve podkast bl.a Waking up with Sam Harris og Frilanslivet. Tekstene Vågestykket og Samtale av Vigdis Garbarek kommer jeg ofte tilbake til. Ellers leser jeg gjerne Rebecca Solnit og Yuval Noah Harari.

Musikk:
Live musikk, alltid best. Topp 3 er Gillian Welch, Nils Frahm og cheesy tekno med klissete tekster.

Billedkunst:
Vanessa Baird, Christoph Niemann, Jiri Tranka.

Film:
NANETTE av Hannah Gatsby, det er min varmeste anbefaling til alle.

Favorittrestaurant:
Mr India, Kvadrat salat og Bon Lio

Badested:
Ved gamle Bomansvikbrygge ute på Nesodden, det var der jeg lærte å svømme. Ellers er det alle utendørs badesteder hvor vannet er type salt og badstuen er i gåavstand. Sørengas Badstu & helårsbadeanstalt som ligger på Langkaia i Oslo er fint.

Naturfenomen:
Litt usikker på hva som menes her, men jeg elsker havet.

Drømmejobb utenom danser:
Illustratør

Katja H. Schia
har gått på Spin Off forstudium i dans og ble i 2009 uteksaminert fra Kunsthøyskolen i Oslo med en bachelorgrad i samtidsdans. Katja definerer sitt virke i hovedsak gjennom tegning og bevegelse. Hun har arbeidet for Kompani Haugesund, Nutshell Dancecompany, Scenekraft og BabyOpera. I to år var Katja tilknyttet Spitfire (Tsjekkia) hvor hun turnerte med SnipersLake. Hun har medvirket i produksjoner av Kjersti Engebretsen, Ingeleiv Berstad, Katrine Kirsebom, Ingvild Isaksen og Hanna Mjåvatn. Siden 2014 har hun vært en del av Biong/Schia produksjoner, som har gjort fire produksjoner for semiproffesjonelle og proffesjonelle og en duetten Oxytrain. Katja har koreografert for teater hos Kompani Lerkefalk. Hun har lang undervisningserfaring b.la ved Dansefot, Khio, Lose Your Self to Dance, Dissimilis Kultur og kompetansesenter, Proda og Move_thru yoga. Hun har initiert egne prosjekter og kollektiver og gjør oppdrag som illustratør. Hun spiller i Notes on Frailty av Ingun Bjørnsgaard som spiller på Dansens Hus 19.-21. oktober:

En liste over ting han sa/Notes on Frailty, 19.–21. oktober 2018

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus