Hva leter du etter?

Boklansering - Norsk dansekunst i 20 år

Danseinformasjonen ønsker velkommen til boklansering 8. desember kl. 18.00 på Dansens Hus.

Skjermbilde 2016 11 02 Kl 16 17 14


Bevegelser - Norsk dansekunst i 20 år er den nye boka som lanseres og feires.

Møt litteraturanmelder i NRK Knut Hoem og dansekunstner Kristine Karåla Øren i samtale om boka sammen med historiker og redaktør Sigrid Øvreås Svendal. Bobler og snacks står på menyen! Boka er initiert av Danseinformasjonen og utgitt i samarbeid med Skald forlag.

Norsk dansekunst har gått gjennom en vesentlig utvikling de siste tiårene, både når det gjelder omfang, mangfold i uttrykk og infrastruktur. I denne antologien skildrer 17 ulike stemmer dansekunstens utvikling de siste 20 årene.

Gjennom bokas fire deler – estetikk, kulturpolitikk, profesjon og utdanning og dans i offentligheten – får leseren god innsikt i den norske dansekunstens bredde og historiske utvikling.

Boka er initiert av Danseinformasjonen og utgitt i samarbeid med Skald forlag.

Lanseringen skjer i foajeen på Dansens Hus, Oslo og er åpen for alle. Ingen påmelding. Boka kan kjøpes i billettluka – årets julegave?!

KNUT HOEM – f. 1970 i Bergen, er litteraturanmelder i NRK. Har også laget teaterprogrammet "Scenerom". Har hovedfag i tysk litteratur. Forfatter av boken "Berlin. En veiviser" (2010, ny utgave 2016).

KRISTINE KARÅLA ØREN – f. 1974 i Fredrikstad, er dansekunstner med base i Oslo. Har over 20 års erfaring i det frie prosjektbaserte dansekunstfeltet både nasjonalt og internasjonalt, en variert og langstrakt kunstnerisk arbeidserfaring som utøver, prosjektleder, initiativtaker, fasilitator og deltaker i kollektive prosesser.

SIGRID ØVREÅS SVENDAL – f. 1979, doktorgrad i dansehistorie. Redaktør for boka og faglig rådgiver hos Danseinformasjonen.

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus