uKhoiKhoi

En kort introduksjon til musikerne i We wear our wheels with pride...

0020328915 10

Den sørafrikanske musikkduoen uKhoiKhoi er et samarbeid mellom musiker og komponist Yogin Sullaphen og vokalist og performer Anelisa Stuurman. De definerer seg som en krysning av musisk og kunstperformance, og skaper et levende og mangfoldig musikalsk uttrykk bestående av live looping, opera, chanting og hyllestpoesi. Dette blir kombinert med en variasjon av tradisjonelle og nyere instrumenter. Slik skaper de et unikt lydbilde som defineres som afro-futuristic sound nettopp fordi de smelter sammen det som har røtter i fortiden og det som eksisterer i nåtiden med det som snakker om fremtiden i Afrika.

Navnet uKhoiKhoi er en ode og en hyllest til deres KhoiSan-arv. KhoiSan er to betydelige etniske grupper fra det sørlige Afrika.

Sullaphen og Stuurman bruker en ulike kunstneriske virkemidler, formater og medium som en del av deres live forestillinger og konserter: Videoprosjeksjon, film, poesi, musikalske dialoger og debatter.

Robyn Orlin beskriver uKhoiKhoi som fantastiske musikere som hun har arbeidet nært med i prosessen rundt forestillingen We wear our wheels with pride … I forestillingen skjer alt live, både video-projeksjon og all musikk. Ingenting er tatt opp på forhånd og Orlin ville at musikerne skulle ha en sentral plass i stykket sammen med danserne i Moving Into Dance Mophatong.

uKhoiKhoi på Youtube

uKhoiKhoi på Soundcloud