Dramaturgi

Dramaturgiseminar

Velkommen til en tredelt seminarserie som presenterer ulike former for dramaturgisk tenkning.

Artikkel

    Dansens Hus inviterer koreografer, utøvere og dramaturger innen dans, teater, scenekunst og performance til å delta på et tredelt seminar som går over tre helger høstsesongen 2023. Her vil ulike former for dramaturgisk tenkning presenteres gjennom workshops, samtaler og praksis. Seminarrekken arrangeres i samarbeid med Kunsthøgskolen i Oslo – avdeling dans.

    I løpet av de to siste tiårene har ulike eksperimentelle praksiser innen teater, dans, performancekunst og koreografiske utstillinger involvert dramaturgi. Dette i form av undersøkelser av og tekning rundt relevante aspekter involvert i skapelsen av en forestilling: Interesser og spørsmål, arbeidskulturer og politikk.

    Trykk på lenke/kapittel for mer informasjon og påmelding:

    KAPITTEL I:
    We work with the material that resists us
    av Bojana Cvejić
    30. september.+ 1. oktober

    KAPITTEL II:
    Ecosystems of attentional practices
    av Jeroen Peeters
    11. + 12. november

    KAPITTEL III:
    Around Dramaturgical Estuaries
    av Deise Faria Nunes
    09. + 10. desember



    Om seminarserien:

    Hver del – eller hvert kapittel – består av to dager:

    Dag 1 er et åpent foredrag på Dansens Hus, ledet av den inviterte foredragsholderen som i dialog med en annen dramaturg vil utforske sine interessefelt innenfor dramaturgi brukt i skapelsen av dans og performance.

    Dag 2 vil den inviterte foredragsholderen besøke dansekunstnere som jobber i Oslo og delta i en samtale rundt arbeidet deres i et studio.


    Seminarserien er kuratert av Bojana Cvejić (SRB/BE/NO), frilans dramaturg og professor i dansteori (KHiO). Hennes arbeid inkluderer også selvorganiserende kollektive plattformer for utdanning, kunnskapsutveksling og eksperimentell produksjon. Hun er forfatter av flere bøker som spenner fra performancestudier, dansedramaturgi og politisk teori (blant annet Choreographing Problems (2015) og Toward a Transindividual Self, skrevet sammen med Ana Vujanović). I tillegg til Cvejić er hovedtalerne:

    Deise Faria Nunes (BR/NO), performanceforsker, forfatter og dramaturg som utforsker metodikken Estuaries: Water Mythologies & Art Encounters. Metodikken kobler sammen prosa, afro-brasiliansk mytologi, performance og elementer innenfor ritualer.

    Jeroen Peeters (BE), forfatter, dramaturg og utøver aktiv innen samtidsdans over hele Europa. Hans arbeid fokuserer på eksperimentelle skrivepraksiser, tolkning, oppmerksomhetsøkosystemer, kroppsliggjort kunnskap og materialkunnskap. (Han er stipendiat ved universitetet i Hasselt, fakultetet for arkitektur og kunst og PXL-MAD School of Arts.)

    Seminaret åpent for alle som er interessert i å utforske dramaturgi i eget arbeid. Det er gratis, men krever påmelding.