DRAMATURGI SEMINAR – KAPITTEL III

Dansens Hus inviterer koreografer, utøvere og dramaturger innen dans, teater, scenekunst og performance til å delta på et tredelt seminar som går over tre helger høstsesongen 2023. Her vil ulike former for dramaturgisk tenkning presenteres gjennom workshops, samtaler og praksis.

Dramaturgi

KAPITTEL III:
Around Dramaturgical Estuaries
av Deise Faria Nunes

09. + 10. desember

Around Dramaturgical Estuaries is a program created by artist-researcher Deise Faria Nunes, that includes a performance-lecture, conversations, and a workshop.

The event will feature an iteration of the performance lecture Estuaries: The Waters as a Metaphor. In this work, Nunes navigates different Afro-Brazilian Orisha myths and reflects on how narrative streams of thought about knowledge can debouch in concepts for performance dramaturgy. Notions such as oralitures and performances of the spiral time, coined by Brazilian scholar Leda Maria Martins, will be presented alongside the idea of anti-colonial unearthings, one of the concepts created in the context of Nunes’ recent doctoral research.

The presentation will be followed by dialogues with artists Jessica Lauren Elizabeth Taylor and Phyllis Akinyi.

The program will be closed with a workshop in which the participants are invited to reflect on the proposed concepts.


Oppsett:

DAG 1 – SEMINAR på Dansens Hus, kl. 10.00-16.00
Deise Faria Nunes i samtale med Jessica Lauren Elizabeth Taylor og Phyllis Akinyi.


For å registrere din deltagelse, send en e-post til billettsalg@dansenshus.com. Merk e-posten med: Dramaturgiseminar 1, 2 eller 3. (eller alle). Invitasjonen til å delta på seminaret går til alle som er interessert i å utforske dramaturgi i forhold til eget arbeid. Det er gratis adgang, men vennligst meld deg på programmet.Deise Faria Nunes (BR/NO), performanceforsker, forfatter og dramaturg som utforsker metodikken Estuaries: Water Mythologies & Art Encounters. Metodikken kobler sammen prosa, afro-brasiliansk mytologi, performance og elementer innenfor ritualer.

Jessica Lauren Elizabeth Taylor er kunstner, filmskaper, forfatter og community organizer. Hun er i fra det sørlige USA, født i Mississippi og oppvokst i Florida på det som en gang var landet til Timucua. Taylors arbeid manifesterer seg gjennom tekst, dialog og video. Arbeidet hennes sentreres om temaer som ritualer, sosial politikk og identitetsmytologi for svarte og urfolk. Hun er hovedsakelig opptatt av å skape likhet i kunst og teater.DAG 2 – PRACTICUM og studiobesøk hos 3 dansekunstnere

I andre del av hvert kapittel tilbyr vi dansekunstnere og koreografer en samtale med dramaturgen. Dette er for alle som skal til å lage eller planlegger et prosjekt eller produksjon, og ønsker å gå i samtale om dramaturgi. Dramaturgen vil da jobbe sammen med kunstneren om et konkret stykke arbeid, materiale eller prosjekt. Økten vil vare rundt en time, og vil foregå i studio eller i et annet rom, avhengig av om det er en øving eller en samtale. Man kan møte dramaturgen i et studio på Kunsthøgskolen i Oslo om man ikke har anledning eller lyst til å være i eget studio. Vennligst spesifiser dette i påmelding.

1: Søndag 1. oktober med Bojana Cvejić

2: Søndag 12. november med Jeroen Peeters

3: Søndag 10. desember med Deise Nunes


Vær oppmerksom på at dette tilbudet er begrenset til tre studiobesøk på en dag. Søknadene velges ut etter førstemann til mølla-prinsippet. Hvis du er interessert, vennligst bestill plass tidlig!


For å bestille besøk fra en dramaturg, send e-post til billettsalg@dansenshus.com.
Merk e-posten med: Dramaturgiseminar PRACTICUM 1, 2 eller 3.Om seminarrekken:

I løpet av de to siste tiårene har ulike eksperimentelle praksiser innen teater, dans, performancekunst og koreografi involvert dramaturgi. Dette i form av undersøkelser av og tekning rundt relevante aspekter involvert i utviklingen av en forestilling: Interesser og spørsmål, arbeidskulturer og politikk.

Hver del av seminarrekken – eller hvert kapittel – består av to dager: Dag 1 er et åpent foredrag på Dansens Hus, ledet av den inviterte foredragsholderen som i dialog med en annen dramaturg vil utforske sine nåværende interessefelt innenfor dramaturgi brukt i skapelsen av dans og performance. Dag 2 vil den inviterte foredragsholderen besøke dansekunstnere som jobber i Oslo og delta i en samtale rundt arbeidet deres i et studio.

Seminarserien er kuratert av Bojana Cvejić (SRB/BE/NO), frilans dramaturg og professor i danseteori (KHiO), hvis arbeid også inkluderer selvorganiserende kollektive plattformer for utdanning, kunnskapsutveksling og eksperimentell produksjon. I tillegg til Cvejić er hovedtalerne:

Jeroen Peeters (BE) er forfatter og dramaturg som fokuserer på eksperimentelle skrivepraksiser, oppmerksomhetsmønstre, kroppsliggjort kunnskap og materialkunnskap. Han er stipendiat ved universitetet i Hassel, fakultetet for arkitektur og kunst og PXL-MAD School of Arts.


Andre datoer:

KAPITTEL I: 30. september + 01. oktober
Dramaturg: Bojana Cvejic
Co-speaker: Snelle Hall

KAPITTEL II: 11. + 12. november
Dramaturg: Jeroen Peeters