Workshop: Ulf Nilseng x PRODA

I samarbeid med PRODA Profesjonell dansetrening arrangeres en work-in-progress workshop med dansekunstner Ulf Nilseng og musiker Amund Ulvestad. I denne workshopen gir de et innblikk i sin praksis i Kompani Ulf og sine interesser for skeive strategier innenfor dans og scenekunst. I tillegg presenterer de metoder knyttet til sitt arbeid med forestillingen Turning Vinegar into Wine.

Praktisk informasjon:
Sted: PRODA Profesjonell dansetrening – Marstrand gata 8. 0566 Oslo.
Dato: Onsdag 20.09.23
Tid: 09:00-11:00
For hvem: Profesjonelle dansekunstnere
Workshopen er gratis

Bioer:
Ulf Nilseng
er en markant, særpreget og viktig stemme i den norske dansekunsten. I nasjonal sammenheng er det få som så standhaftig og konsistent har skapt kunst som kan karakteriseres som Queer.

I 2002 startet Nilseng sammen med Terje Tjøme Mossige kompaniet TOYBOYS, hvor homoseksualitet, kjønn og identitet ble behandlet i deres danseprosjekter. Samtlige forestillinger ble vist på Dansens Hus i Oslo.

I 2014 dannet Nilseng kompaniet ULF – et kollektiv bestående av Ulf Nilseng, Corentin JPM Leven, Amund Uvestad og Jorunn Kjersem Hildre. Med ULF skapte de trilogien ULF goes Religious, hvor kompaniet undersøkte temaene identitet, religion, kjønn og homoseksualitet. Kompaniet knytter samtidsdans til et aktivistisk homoseksuelt perspektiv med en ambisjon om å kombinere etikk, estetikk og samfunnsdebatt med egne premisser.

Nilseng er utdannet ved Statens Balletthøgskole, og har arbeidet som danser for bl.a. Un-Magritt Nordseth, Ina Christel Johannessen, Ellen Johannesen, Lise Ferner, Per Olav Sørensen og Amanda Steggel. Han har også over lengre tid arbeidet for kompaniene Det motsatte prosjekt under regissør Jon Tombre og Kreutzerkompani under koreograf Eva Cecilie Richardsen. Han er tildelt en rekke arbeidsstipender og reisestipender fra Kulturrådet, og har også vært aktiv som styremedlem i NoDa, forbundet for dansere, koreografer og pedagoger og har også hatt verv som medlem i Statens stipendkomité for dansekunstnere.

Ulf Nilseng er ansatt i Skuespiller-og danseralliansen.

Amund Ulvestad er en norsk kunstner, musiker og komponist basert i Oslo og Berlin. Han har en mastergrad i musikkteknologi fra Institutt for Musikk ved NTNU med fordypning i lydkunst og komposisjon.

Ulvestad har vært aktiv som turnerende musiker i 30 år og har holdt en lang rekke konserter og forestillinger i Europa, Asia og Amerika både som solist og som del av ulike ensembler, hovedsakelig med cello og elektronikk som hovedinstrumenter. Han jobber i dag primært med eksperimentell musikk, lydkunst og scenekunst. Ulvestad har holdt separatutstillinger og performancer ved blant annet Atelier Nord, Trøndelag Senter for Samtidskunst og KW Institute for Contemporary Art i Berlin. Han har også skapt musikk og lyd til en rekke teateroppsetninger, blant annet ved det norske Nationaltheatret, Det Kroatiske Nasjonalteateret, Det Norske Teatret og Riksteateret, samt med en rekke ensembler i det frie scenekunstfeltet. Han er medlem av dansekompaniet ULF, teaterkompaniet Heløe/Ulvestad og lydkoreografigruppen Vingelklang. Siden 2015 har Ulvestad vært som gjesteforeleser ved blant annet NTNU og Akademi for Scenekunst, og fra 2020 har han vært tilknyttet Freie Universität Berlin som artist in residence og associate fellow i litteraturforskningsprogrammet Temporal Communities – Doing literature in a global perspective.

Turning Vinegar into Wine, 09. - 12. november