Workshop: Mette Ingvartsen

01 c Bea Borgers
Foto: Bea Borgers - Foto: Bea Borgers

I denne workshopen vil jeg dele min interesse for dans som sosialt fenomen og praksis: Jeg har alltid vært fascinert av sosiale danser og hvordan de forholder seg til helt grunnleggende menneskelige behov for bevegelse, nytelse og ekstase. Men kanskje enda viktigere, hvordan sosiale danser ofte også er knyttet til sosiale og politiske situasjoner og forhold, noe som gjør dem til danser av motstand, måter å avverge motgang på, eller til og med strategier for å overleve. Det jeg foreslår for denne workshopen er å forske på "dansemanier", et tema jeg for tiden er opptatt av å utforske i arbeidet mitt, spesielt i forestillingen The Dancing Public.

Mette Ingvartsen har en doktorgrad i koreografi fra Stockholms Konsthögskola og ble før det uteksaminert fra scenekunstskolen P.A.R.T.S. Arbeidet hennes har blitt vist over hele Europa, så vel som i USA, Canada, Sør-Korea, Taiwan og Australia. Hun har vært artist in residence ved Kaaitheater i Brussel, Volksbühne i Berlin, samt tilknyttet APAP.
Ingvartsen er en dansk koreograf og danser som bor og arbeider i Brussel. I arbeidet er hun interessert i å utvide koreografiske praksiser ved å kombinere dans og bevegelse med andre domener, bla. visuell kunst, teknologi, språk og teori. En viktig del av arbeidet hennes ble utviklet mellom 2009 og 2012 med The Artificial Nature Series, der hun ved hjelp av koreografi satte søkelys på å rekonfigurere forholdet mellom menneskelig og ikke-menneskelig aktør. Serien The Red Pieces (2014-2017) skriver seg inn i en historie om menneskelig ytelse med fokus på nakenhet, seksualitet og hvordan kroppen historisk sett har vært et sted for politiske kamper. I 2019 hadde hun premiere på Moving in Concert, en abstrakt gruppekoreografi som handler om det mellommenneskelige, teknologiske verktøy og naturlige materialer. I 2021 hadde hun premiere på The Life Work, et verk med eldre mennesker i Ruhr-regionen i Tyskland som handler om migrasjonsproblemer. Verket og soloforestillingen The Dancing Public kommer fra fascinasjon for dansemanier gjennom historien.

Praktisk informasjon

Tid: 13:00–15:00
Dato: 12.03.22
Påmelding: billettsalg@dansenshus.com
Fot. Profesjonelle dansekunstnere og studenter
Garderober ikke tilgjengelig. Workshopdeltakere må komme ferdig oppvarmet.
Workshopen er gratis.

The Dancing Public, 11. - 13. mars 2022