Workshop: Francesco Scavetta

Om workshoppen:
Francesco Scavetta foreslår en personlig tilnærming til samtidsdans, basert på release-teknikk og kontaktimprovisasjon, påvirket av hans erfaring som danser, koreograf og i tillegg av hans praksis med Tai Chi Chuan, som knytter en dyp transformasjon av kroppen til delikat poetikk av bevegelse.
Gjennom en strukturert score, som kombinerer gulvarbeid, praktiske øvelser, tai chi chuan, bevegelsessekvenser og oppgaver for improvisasjon, fokuserer arbeidet på sentrering og tyngdekraft; på å vekke det indre og ytre, samtidig som det tillater isolasjon i lemmer og flyt i bevegelsen.
Workshoppen vil ta utgangspunkt i "A Surprised Body"-metodikken, som definerer et metaforisk rom - bildet av en kropp i en konstant årvåken tilstand. Slik blir man i stand til å overraske seg selv, flykte fra en vanlig dagligdags kropp og fra enhver form for rutine. Det skaper en mer fokusert og klar kropp, som tvinges til å unngå unødvendige mentale tilnærminger.


Praktisk informasjon:
Tid: 10:30-13:30
Dato: 29.10.22
Påmelding: billettsalg@dansenshus.com
For: Profesjonelle dansekunstnere og studenter
Garderober ikke tilgjengelig. Workshopdeltakere må komme ferdig oppvarmet.
Workshopen er gratis.


Om kunstneren:
Francesco Scavetta er grunnlegger og kunstnerisk leder, sammen med Gry Kipperberg, av det norske dansekompaniet Wee. Han har skapt 23 helaftens forestillinger, ofte i samproduksjon og samarbeid med internasjonale festivaler og teatre. Siden starten har Wee/Francesco Scavetta hatt en omfattende internasjonal aktivitet, og turnert i 37 land - i Europa, Midtøsten, Asia, Nord-, Sentral- og Sør-Amerika.