Workshop: Faso Danse Théâtre / Sayouba Sigué

Om workshoppen:
I denne workshopen prøver kompaniet sammen med deltakerne å utvikle en original form for kreativitet gjennom å spørre seg selv: Hva er kraften til et meningsfylt vokabular? Hva er deres ansvar som kunstnere?

I løpet av prosessen kommer de over ord som danses i stedet for å snakkes. Ord som blir sittende fast i dypet av halsen og frigjør seg selv – som følger etter kroppen i et slags opprør av håp. En energi av liv, av menneskelige møter – av prøving og feiling – vil være en del av spørsmålsstillingen. Energien er alltid på jakt etter stabilitet.

Sammen med deltakerne skal kroppen brukes politisk, akkurat som i de ulike danseverkene og forestillingene til kompaniet.

Faso Danse Théâtre er forpliktet til å utvikle kraftfull samtidsdans som alltid er forankret i følelser, men som likevel er full av refleksjon og håp.

For kompaniet er dans et sosialt løfte og en nødvendighet. Det er basert på det kunstneriske arbeidet til koreograf Serge Aimé Coulibaly.


Praktisk informasjon:
Tid: 13:00-14:30
Dato: 05.11.22
Påmelding: billettsalg@dansenshus.com
Workshoppen er gratis og åpen for alle.
Garderober ikke tilgjengelig. Workshopdeltakere må komme ferdig oppvarmet.Om kunstneren:

Sayouba Sigué er av burkinesisk avstamning og ble født i Abidjan på Elfenbenskysten. Siden 2013 har han bodd i Lyon. Han oppdaget dansens verden på videregående skole gjennom kulturelle aktiviteter på skolen. Han startet med dans fordi han ble påvirket av kommersiell dans i musikkvideoer og reklamefilmer. Samtidsdansen ble med tiden en så stor lidenskap at han gjorde det til sitt yrke. I 2001 begynte han i kompaniet Teguerer, hvor han deltok i en rekke workshops av forskjellige koreografer. Etter at hans mentor Souleymane Porgo døde i 2006, ble Sayouba koreograf.

Flere interessante kunstneriske møter preger karrieren hans: Irène Tassembédo, Gahe Armand, Nathalie Veuillet, Vera Sander, Kalpana Raghuraman, Eric Mezino, Alassane Congo, Kettly Noel.

I 2010 var han finalist i den største samtidsdanskonkurransen i Afrika, Danse l'Afrique Danse med sine to forestillinger, soloverket A Suivre og gruppeforestillingen Avec des Mots). I 2015 begynte Sayouba i Hamburg Schauspiel Haus National Theatre under ledelse av Karin Beier.

Han koreograferte også The Colors of Peace for den 18. utgaven av paraden av Lyon Dance Biennial i 2018 med 300 amatørdansere og Afriquarks i samarbeid med byen Lyon. Siden 2015 har han vært assisterende koreograf for Faso Danse Teater. Han er også kunstnerisk leder for kompaniet Teguerer.