Workshop: Christos Papdopoulos

I denne workshoppen fokuseres det på utøverens intensjon i rommet som en grunn til å røre seg – til å rett og slett eksistere. Hvordan kan bevegelse være et resultat av en fantasifull vei; en måte å koble sammen og fortelle på? Kan en liten endring bli forstått som en stor beslutning?

Ved å gi plass til mikrotanker og mikrobevegelser vil vi jobbe med et bevegelsesvokabular som sentreres om blikket og det stimulerende. Dette er en prosess som er mer som en monolog enn en bevegelig kropp. Samtidig som vi tar referanser fra flokkdyr (for eksempel fugler og fisker) vil vi undersøke gruppekoordinering. Dette gjøres ikke som en bevegelig oppgave, men som et resultat av kommunikasjon og forståelse.

Christos Papadopoulos studerte dans og koreografi ved SNDO (School for New Dance Development) i Amsterdam (2003), teater ved National Theatre of Greece, Drama School (GNT Drama School) (1999) og Political Sciences i Panteion University (2000). Verket ELVEDON var førstevalget til festivalen Aerowaves i 2016 Dance Across Europe, og ble vist på Dansens Hus i september 2016. OPUS – et annet verk – ble valgt av Aerowaves i 2018. Denne forestillingen ble vist på Dansens Hus i mars 2019. Hans siste og kritikerroste verk for 10 utøvere – ION – ble bestilt av Onassis Cultural Center i Athen og hadde premiere i Athen i februar 2018.

Praktisk informasjon

Tid: 12:00–15:00
Dato: 19.02.22
Påmelding: billettsalg@dansenshus.com
For: Profesjonelle dansekunstnere og studenter
Garderober er ikke tilgjengelig. Workshopdeltakere må komme ferdig oppvarmet.
Workshopen er gratis.