Workshop: Bysheim-Patry x PRODA

I workshopen vil vi undersøke oppgaver og metoder som vi bruker i prosessen frem mot forestillingen Blue Carousel. Gjennom improvisasjonsoppgaver forsøker vi å bevege oss mellom det absurde og forventningsfulle. Vi arbeider med repetisjon og insistering som et koreografisk virkemiddel.

Workshopen er et forsøk på å skape spektakulære øyeblikk ved å utforske makt og forførelse. Workshopen ledes av Lisa Colette Bysheim og Katrine Patry og skjer på engelsk.


Praktisk informasjon:
Sted: PRODA Profesjonell dansetrening – Marstrand gata 8. 0566 Oslo.
Dato: Tirsdag 25.04.24
Tid: 10:00-12:00
For hvem: Profesjonelle dansekunstnere
Workshopen er gratis og åpen for brukere av PRODA. Følg linken over for mer informasjon.


BIOs:

Lisa Colette Bysheim (1991) er skapende danser og koreograf fra Bergen, Norge. Hun arbeider med materialiteten av språk, koreografi, bevegelse, tekst, lyd, partiturer og mening. Hun har en master i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo (2021).

Viktige problemstillinger i hennes arbeid er å undersøke transformasjon og dekonstruksjon av strukturer og systemer i språk og sosiale koder. Hennes koreografiske tilnærming har vært å skape lekne innfallsvinkler som åpner opp for flertydige betydninger og sammenheng; med underliggende temaer av likestilling og myk makt.

For tiden samarbeider Lisa med danseren Katrine Patry (CA/NO), visuell kunstner Sophia Gatzkan (AT) og koreograf/danser Max Wallmeier (DK/DE). Hun skal medvirke som danser i nye verk av Fieldworks - Heine Avdal & Yukiko Shinozaki, og Janne-Camilla Lyster i 2024.

Lisas koreografiske verk har blitt presentert på blant annet: Den Norske Opera og Ballett (Oslo), Dansens Hus (Oslo), BIT Teatergarasjen (Bergen) CODA International Dance Festival (Oslo), Kunsthøgskolen i Oslo, Galleri F15 & Momentum (Moss), Officine Forte Marghera (Venezia), Spazju Kreattiv (Malta), Theaterforum Kreuzberg (Berlin). Nylige internasjonale residenser inkluderer: Onassis AIR Athen, SE.S.TA, Czech Republic, TanzFabrik Berlin og Bears in the Park i Wien.

www.lisacolettebysheim.com | Instagram: @lisa.cb

Katrine Patry (1986) er en dansekunstner fra Quebec, Canada, nå basert i Oslo, Norge. Hun har blant annet fremført verk av Jacques Poulin-Denis, Alan Lake, Harold Rhéaume, Catherine Tardif, Lydia Wagerer, Mélanie Demers, Dominique Porte, Louise Bédard, Emmanuel Jouthe og Shaula Cambazzu. Hennes tiltrekning og nysgjerrighet for mennesket og ulike typer uttrykk har fått henne til å utforske hovedsakelig bevegelse, men også visuell kunst, arkitektur og den anatomiske og fysiologiske kroppen.

Disse kombinerte utforskningene har gjort Patry interessert i ideen om nødvendighet. I hennes kunstneriske arbeid er hun opptatt av å rendyrke og destillere bevegelseskvaliteter. Hun er fascinert av det hun kaller “the richness of simplicity” og hvordan det kan oppnås. For henne handler det om å oppdage den enkleste måten som utløser fantasi og referanser i publikum.

Katrine har vært aktiv i scenekunstfeltet siden 2007 og har fremført i verk presentert på flere scener i Canada, USA, Sør Korea, Belgia, Norge og Wales.

https://vimeo.com/770886528/1195a7144e | Instagram: @katrinepatry