Workshop: Alan Lucien Øyen

I denne workshopen skal vi fordype oss i en uformell utforskning av bruk av tekst og ord som katalysatorer for å skape bevegelser.

Alan vil fortelle om noen av måtene han har jobbet med dansere som ønsker å kommunisere "verbalt" med bevegelser.

Informasjon:
Dato: Lørdag 25.05.24
Tid: 11:00-13:00
For: Profesjonelle og studentar
Denne workshopen er fullbooket.
Meld deg på ventelisten HER

Workshopen er gratis
Garderober er ikke tilgjengelig.

Bio:
Alan er utdannet danser fra Statens Kunsthøgskole i 2001, men begynte raskt å koreograferer og sette opp sine egne verk. Innen 2006 hadde han allerede etablert sitt eget kompani winter guests. Alan har vunnet flere priser, både for sine koreografiske verk så vel som sine teaterproduksjoner. For Coelacanth - en seks timers lang forestilling skrevet i samarbeid med den britiske dramatikeren og regissøren Andrew Wale, vant han den prestisjetunge Hedda-prisen.

Som Artist in Residence ved Den Norske Opera og Ballett, er Alan gitt plass og frihet for seg selv og hans kompani winter guests, for å skape banebrytende teater og danseforestillinger. Foruten sitt arbeid for winter guests, er Alan også i oppdrag å skape arbeid for teatre og scenehus i Norge og i utlandet. Av hans site øproduksjoner nevner vi Hvis vi skygger har fornærmet for Göteborg Opera, Stort og stygt av Olaug Nilsen for Den Nasjonale Scene og Som lauvet fell i Vallombrosa av Lars Norén for det Norske Teatret.

Hans Amerika-trilogi ble påbegynt og avsluttes på Dansens Hus med forestillingene Visions of Love (2009), Psycopatriot (2016) og SuperAmateur (2017).

Noe av det siste han har gjort, er å regissere sin første opera, Rusalka, for Opera Ballet Vlaanderen. Han har vært involvert i en rekke internasjonale prosjekter, inkludert en helaftens danseoppsetning for Berlin Staatsballett og et nytt stykke – RIVERS – for winter guests, et internasjonalt bestillingsverk fra Taipeis nasjonale teater og konserthall og Kennedy Center for Performing Arts i Washington, D.C. Høsten 2022 skapte han en helaftens forestilling for Parisoperaens ballett der han blandet dialog og dans i et teatrisk oppsett for 40 dansere. Cri de cœur hadde premiere på Palais Garnier.