Workshop: Pichet Klunchun

Om workshoppen:

Alle klassisk trente thailandske dansere tilegner seg de 59 stillingene til Khon-dans ved å "lære uten å lære". Klunchun utfordrer det prinsippet og undersøker her de 59 stillingene for å finne en ny form - NO.60. I forestillingen viser han seks nye prinsipper for det 700 år gamle systemet.

«NO. 60» er ikke en koreografisk positur eller bevegelse, men det er et "prinsipp for dansepraksis som består av kombinasjonen av 6 elementer. Deltakerne vil lære om de 6 elementene og hvordan de kan tilpasse dem for å finne sine egne danseidentiteter som vil bli skapt i henhold til den individuelle danserens unike bakgrunn, erfaringer, praksis og personlighet. Dermed vil hver «NO. 60» ha sin egen karakter som gjenspeiler sin spesifikke skaperkvalitet.


Praktisk informasjon:

Tid: 13:00-15:00
Dato: 03.09.22
Påmelding: billettsalg@dansenshus.com
Workshoppen er gratis og åpen for alle.
Garderober ikke tilgjengelig. Workshopdeltakere må komme ferdig oppvarmet.


Om kunstneren:

Pichet Klunchun er en uavhengig solodansekunstner og koreograf som har spesialisert seg i thailandsk klassisk dans og samtidskoreografi. Klunchun jobbet i USA og Europa da han innså ønsket om å etablere Pichet Klunchun Dance Company for å trene unge dansere for å oppnå høye standarder for klassisk thailandsk dans.

Hans visjon handler om å introdusere thailandsk klassisk dans til verden for å kunne bli forstått i alle kulturer og å bevare og opprettholde sjarmen til thailandsk klassisk dans. For å holde seg i live blant Thailands nye generasjoner kobler Pichet eldgammel filosofi og tro til den moderne verden ved. Den systematiske treningen bygger bro mellom sinn og kropp, har hans moderne praksis fått stor anerkjennelse internasjonalt.

Kompaniet produserer kontinuerlig moderne thailandsk dans for å styrke det thailandske nasjonale dansesamfunnet og spiller nøkkelrollen i å utvikle kunsten til moderne thailandsk dansekultur i dag.