Vi snakker om dans: Deling og kollektiv nysgjerrighet

– mot nye former for danseproduksjon

Denne workshopen er et kollegialt møtepunkt for dansekunstnere hvor deltakerne diskuterer ideer og tanker for nye og mer bærekraftige strukturer for danseproduksjon. Workshopen er tilrettelagt av Linda Blomqvist (SE) og Inés Belli (NO).

Som dansekunstnere har de ulike erfaringer og praksiser, men deler felles ønsker og verdier for alternative og nye produksjonsmodeller - en danseproduksjon basert på deling og kollektiv nysgjerrighet.
Gjennom denne workshopen ønsker Blomqvist og Belli å invitere, engasjere og aktivere til et fellesskap hvor nye tanker og ideer kan genereres.
Hvordan kan vi som felt benytte våre ressurser og synergier for å skape nye kontekster og muligheter for vårt arbeid? Hvordan kan vi utveksle og bygge på hverandres ulike erfaringer, også på tvers av de nordiske landene?

Bli med - vi snakker om dans!



Workshopen er en del av Sustainable Dance Training, et samarbeids- og utvekslingsprosjekt mellom de nordiske søsterorganisasjonene som organiserer dansetrening for profesjonelle dansere; Danscentrum Stockholm (SE), Dansehallerne (DK) og Tanssille ry (FI) og PRODA (NO). De turnerende dansekunstnerne er Linda Blomqvist (SE), Vera Nevanlinna (FI), Dorte Bjerre Jensen (DK) og Daniel Sarr (SE).

Panta Rei Danseteater ønsker å følge opp de gode samtalene fra satsingen Vi må snakke om dans og er medarrangør.

Samarbeidspartnere og arrangører for workshopen er:
Panta Rei Danseteater
Dansens Hus
PRODA /SDT

SDT er støttet av Nordisk Kulturfond



Praktisk informasjon:

Dato: Fredag 29.09.23
Tid: 13:00-15:00
Sted: Studioscenen
For: Profesjonelle dansekunstnere

Workshopen er gratis og krever ingen påmelding

Les Danseinformasjonens sak med Inés Belli og Linda Blomqvist her

Bioer:

SDT Workshop samarbeidsparter

Linda Blomqvist er svensk danser og koreograf. Hun studerte dans ved The Royal Swedish Ballet School og ved P.A.R.T.S. Hun har jobbet med artister som Anne Teresa De Keersmaeker, Mårten Spångberg og Florentina Holtzinger for å nevne noen.

Hennes arbeid tar sikte på å utvide forestillingen om koreografi med fokus på alternative produksjonsmåter, prosesser og praksis fra et spekulativt synspunkt som tar ulike former og uttrykk.
Dette arbeidet skjer bl.a. gjennom plattformen Indigo Dance, som hun etablerte sammen med flere internasjonale dansere og kunstnere etter å ha kuratert «The Danceweek» på PAF -Performing Arts Forum i 2014. Indigo Dance er en plattform for artister med manifestasjoner som studiesirkler, en festival, tumblr og publikasjoner. Disse ulike manifestasjonene tar sikte på å finne alternative måter for kunnskapsproduksjon og -utveksling, basert på at kollegaer lærer av kollegaer ut ifra nysgjerrighet, eksperimentering og realisering av konsepter. Indigo Dance fasiliteter et rom som er støttende og åpent og streber etter å bygge en sterk diskurs rundt vår praksis og fagfelt.


Inés Belli er danser og koreograf med base i Oslo. Belli har sin utdanning fra Kunsthøyskolen i Oslo og Goldsmiths University i London, og har siden utdanning arbeidet skapende og utøvende med koreografi og dans både alene og i ulike konstellasjoner. Hun har produsert tre helaftens forestillinger, Postmodern Cool (2019), Metasexy (2020) og Spaces Between (2022/23), alle co-produsert av Dansens Hus Oslo. Bellis arbeid har også blitt presentert nasjonalt og internasjonalt gjennom turnénettverk Aerowaves, Dansenett Norge og Dansenett Sverige, samt spilt festivaler og gjestespill internasjonalt. Hun har også koreografert bestillingsverk for studenter ved Kunsthøyskolen i Oslo og Spin Off Forstudium dans. Utover sitt skapende virke støtter Belli andre kunstere som dramaturg og kreativ produsent, og deltar i og initierer ulike diskursive arenaer i det frie dansefeltet.