Samtaleprogram: Om ensomhet

Unknown

Ensomhet er noe man finner over alt, og som det er stort søkelys på i samtiden på grunn av samfunnets fokus på prestasjon og definerte former for tilhørighet, mobbing, ekskludering og sosiale mediers grep over hverdagen – for å nevne noen. I tillegg ser vi solokunstnere og mennesker som velger å stå alene – både i kunsten og livet. Hva er forskjellen på å være alene og ensom, og hvordan har ensomhet endret og utviklet seg som kulturhistorisk fenomen. Samtalen vises i sammenheng med Sølvi Edvardsens forestilling Under, som også tar for seg ensomhet.

I denne samtalen møtes skuespiller og komiker Else Kåss Furuseth og forfatter og kulturhistoriker Hilde Østby. Samtalen modereres av fotokunstner og redaktør Nina Strand, med en introduksjon om fenomenet ensomhet av Østby.

Panelsamtalen skjer etter forestillingen Under av Sølvi Edvardsen. Andre aktuelle forestillinger under samme tematikk er Janne-Camilla Lyster: Library of gestures (11. - 14. april) og Alan Lucien Øyen: Still Life (23. - 26. mai).

Foto: Nina Strand

UNDER, 25. - 28. januar

Library of gestures, 11. - 14. april

Still Life, 23. - 26. mai