Pedagogtreff: å arbeide i flere sjangre

Vi inviterer aktive dansepedagoger til pedagogtreff søndag 13. oktober.

01 Foto Tale Hendnes 2 34 Kopi
Ingun Bjørnsgaard Prosjekt: Uncoordinated Dog. 10. - 13. oktober - Foto: Tale Hendnes/Dansens Hus

Dansens Hus ønsker å være til inspirasjon for dansepedagoger og dansere og vi inviterer med dette til pedagogtreff. Velkommen til en dag fullstappet med workshop, samtaler og forestilling. Dagen er spesielt relevant for alle som underviser i ulike sjangre siden både workshop, samtale og ikke minst kveldens forestilling sentrerer rundt tematikken om å arbeide sjangeroverskridende i undervisningen.

Foreløpig plan for dagen (endringer kan oppstå):
Kl. 13.45 - 13.50: Registrering
Kl. 14.00 - 16.00: Workshop med Chriz Nypan. Chriz er utøvende og skapende dansekunstner og jobber i street- og samtidsdansfeltet med base i Oslo.
Kl. 16.00 - 16.45: Vi serverer lunsj. Det er mulig å skifte i våre garderober.
Kl. 16.45 – 18.00: Foredrag av André Hadland (Son Of Light) om perspektiver på hip hop og hip hop kulturen.
Kl.18.30 - 18.45: Forestillingsintroduksjon
Kl. 19.00: Forestilling: Uncoordinated Dog av Ingun Bjørnsgaard Prosjekt. To generasjoner dansere møtes i spennet mellom det ungdommelige og middelaldrende, mellom latent aldring og det obskøne.
Kl. 20.15: Ettersnakk med Marius Kjos, danser i Uncoordinated Dog.

Pris for hele dagen 350,-
(inkluderer workshop, lunsj, samtale og forestilling)

Påmelding HER

70456284 437245760221277 634504374860644352 N 1

Christine ( Chriz) Nypan har treårig høyskoleutdannelse i dans fra Frankrike (Off-Jazz, A.I.D, 2004-07) og ettårig utdannelse i streetdans fra Paris (Tony Maskot 2005-06). Hun har videreutdannet seg i New York og Brasil og har PPU fra Kunsthøyskolen I Oslo (2015). Hun er medlem av Cre8 dance crew (Oslo) og MAWU Urban dance company (NYC) og grunnlegger av MUD -sessions Oslo.

Chriz har vært medvirkende i flere produksjoner og arbeidet med koreografer og kompanier som Frikar/Hallgrim Hansegaard, Membros/Tais Viera, dEEp doWN dopEiZM, Tentacle Tribe/ Emmanuelle LePhân, Gøteborgs Operan, Jens Trinidad, Panta Rei Danseteater, Viktor Frojd, Thea Bay, Elle Sofe Henriksen, Sudesh Adhana, Raphaelle Delauney, Leela Petronio, Tishou Aminata Kane,Ucka Ilolo, m.m

Hun underviser i streetdans ved Kunsthøyskolen i Oslo og Edvard Munch videregående skole, der hun fra oppstarten i 2014 har vært med i utformingen av streetdanslinjen, landets eneste danselinje med streetdans fokus. Hun har vunnet og dømt battles i Norge, Sverige, USA, Frankrike m.m..

Hun har koreografert for flere danseutdanninger i Norge, samt vist egne stykker på Dansenshus, Stockholm, Dansenshus, Oslo, Urbfestival Helsinki, Scenehuset, Oslo, Inkonst, Malmø. Urban Moves, Oslo og for DKS Akershus.

Hadland

Foredrag om perspektiver på hip hop og hip hop kulturen
Vi er veldig glade for at André Hadland vil komme til oss på Pedagogdagen for å dele av sine erfaringer. Flere kan nok relatere seg til å være i eller jobbe i distriktene, noe han ivaretar meget bra. André vil gi innsyn i norsk rap-historie, sett fra sitt perspektiv, og vil også snakke om musikk som fungerer godt når man underviser barn og unge. Hans perspektiver på dans som bevegelig poesi er inspirerende for utøvere og pedagoger.

Son Of Light (tidl. N-Light-N) har hatt - og har - en mangefasettert karriere få er forunt. Det tidlige møtet med den legendariske produsenten Tommy Tee, i 1994, førte til den aller første Spellemannsnominerte rap-utgivelsen Deep Green (1997), videre gjennom stor nasjonal og internasjonal suksess med hiten Takin´ Ova (der han også skrev refrenget), nasjonale og internasjonale turneer (Kina, Russland, Sør-Afrika, Filippinene, USA, England, Nederland, m.fl.), videre til litterære bestillingsverk (Blake, Bjørnson, Bjerke & Beatsa, Stram Line) for Bjørnsonfestivalen, og listen fortsetter og fortsetter. I disse dager er han aktuell med oppfølgerskiva til Skyggen Av Skyggen (Hemmelig Sekt), turnerer sommeren gjennom med Hemmelig Sekt, Ida Nielsen (Prince, 3rd Eye Girl) og LPeeWee (som han også slipper skive med til høsten) og jobber på tre andre skiver som gis ut i løpet av det neste året. For en poesielskende, kompromissløs, drømmende og nysgjerrig outsider fra Mandal som oppdaget uttrykksformen rap som niåring, er ordet «artistkarriere» for svakt til å beskrive rikdommen i å kunne jobbe med hjertet. Synes han.


Foto Ibp Tale Hendnes Mindre

Marius Kjos er norsk danser, koreograf og er førsteamanuensis i dans/samtidsdans. Marius har mottatt Pressens Kritikerpris sammen med scenekunstner Karstein Solli. Som utøver har Marius jobbet med Scirocco, Dans Design, Verdensteatret, Anzu Furukawa, Lise Ferner, Ingun Bjørnsgaard og ved Det Norske Teatret. I tillegg til det utøvende har Marius vært skapende i en rekke prosjekter, blant andre med Karstein Solli, Sigrid Edvardsson og Caroline Wahlström Nesse. Han er tilknyttet prosjektene ved Rom for Dans som dramaturg. Som pedagog har Marius undervist ved Figurteaterakademiet i Fredrikstad og Statens Balletthøgskole/Kunsthøgskolen i Oslo.

Hva Marius tenker om tid kan du lese her