Mangfold i dansekunst for de aller yngste

Dansens Hus presenterer forestillingen Gøy i Gummistøvler av skotske Indepen-dance under Småkunstfestivalen 2024. I den anledning inviterer vi dansekunstnere, studenter, forskere og andre interesserte til seminar.

4 GWIW photo Brian Hartley 9234 hi
- Foto: Brian Hartley

Indepen-dance er et inkluderende dansekompani, hvor dansere med forskjellige funksjonsvariasjoner jobber sammen. 

Det finnes få «mangfoldige» danseforestillinger for 0-6-åringer med dansere med funksjonsnedsettelser, eller dansere som bryter med normer for kjønn og identitet eller dansere med en multikulturell bakgrunn. Videre lages de fleste barneforestillinger for funksjonsfriske barn som kan oppsøke et teater.  

Med støtte fra Sparebankstiftelsen inviterer Dansens Hus til seminar hvor vi ser på hvordan Indepen-dance m.fl. har jobbet med noen av disse aspektene. 

Seminaret er også startskuddet for åpning av søknadsportalen til STOR kunst for ALLE barn. Her inviteres profesjonelle dansekunstnere å søke om å samprodusere 3 nye danseforestillinger for babyer/barn, hvor mangfold på scenen og i publikum vil stå sentralt.

Tid: Torsdag 5. september 2024 kl. 13.00 – 15.00
Sted: Dansens Hus
Meld deg på HER 

Seminardeltakere: 

Monica Ifejilika
Mangfoldsrådgiver Kulturdirektoratet

Monica belyser på hvilken måte Kulturdirektoratet jobber med mangfold og hvordan kan de bidra til å styrke bevisstheten rund diversitet og mangfold i scenekunst for de aller yngste.


Karen Anderson
Kunstnerisk leder Indepen-dance

Karen forteller om 30 år med Indepen-dance, et kompani med dansekunstnere med funksjonsvariasjoner.

 

Neil Joseph Price
Danser Indepen-dance

Neil forteller om hvordan det er å jobbe som danser i Indepen-dance og undervise utøvere med funksjonsnedsettelser.

 

Caroline Sprott
Stifter Kompani D

Caroline forteller om Kompani D, et profesjonelt scenekunstkompani i samarbeid med Dissimilis nasjonale kompetansesenter, for utøvere med og uten funksjonsnedsettelse. Kompani D skal samarbeide med Høyskolen for Dansekunst for en mer mangfoldig kunstutdanning.

 

Ellen Jerstad
Regissør kinShips

Ellen rapporterer fra feltet: Som tidligere deltager i Stor Kunst for små barn II og regissør for kinShips for 0-2 åringer, forteller Ellen om hvordan hun nå jobber frem en ny danseforestilling for barn med funksjonsnedsettelser.

 

Saskia Wieringa
Kunstnerisk produsent & ansvarlig barneprogram Dansens Hus

Saskia forteller om hvordan Stor Kunst for Små barn I og II har ledet til invitasjonen av Indepen-dance og hva som er neste steg i utvikling av danseforestillinger for de yngste, med søkelys på diversitet blant utøvere og diversitet i publikum. 

Gøy i gummistøvler, 05. - 08. september

  • Sbs logo positive
  • Seanse