Gratiskonsert: Brasiliansk og portugisisk musikk

Konsert med Gabriela Garrubo og Per Olav Kobberstad.

Unknown

I etterkant av Carte Blanches forestilling mellomland ønsker vi velkommen vi konsert med duoen Per Olav Kobberstad og norsk-brasilianske Gabriela Garrubo som byr på brasilianske og portugisiske toner.

Koreografen Lander Patrick som står bak den ene delen av mellomland (Sovaco de Cobra) er opprinnelig brasiliansk og bor og arbeider i Portugal. I arbeidet sitt som dansekunstner er han opptatt av blant annet fadomusikken og dens røtter og mytologi, i et ønske om å gjenopplive glemt kunnskap og fortidens tapte fotspor.

Duoen Garrubo og Kobberstad jobber også i det brasilianske musikklandskapet, med vekt på bossa nova, samba og brasiliansk populærmusikk. Garrubo er utøvende jazzvokalist og komponist fra São Paulo i Brasil, og er utdannet ved Griegakademiet i Bergen. Musiker og komponist Kobberstad kommer fra Dåfjord og spiller åttestrengsgitar. De to spiller for tiden inn en plate, og har siden 2015 opptrådt på store og små scener i Norge, blant annet under Jungelen, Bajazzfestivalen og Finsejazz. De har også spilt konserter i Brasil. På repertoaret deres finner vi musikk fra både eldre og nyere musikktradisjoner i Brasil, med låter fra komponister som Tom Jobim, Roberto Menescal, Djavan, Gilberto Gil og Milton Nascimento.

Konserten er gratis og varer ca. 30 min.