Dansefilmworkshop for ungdom

Inspirationsbilde dansfilm workshop

I denne dansefilmworkshopen, ledet av filmfotograf Anna Fabricius og dansekunstner Rakel Nesje, vil ungdommer bli bedre kjent med alle uttrykksmulighetene som finnes i filmformatet og samarbeide med hverandre om å skape dansefilmer. Deltakerne vil bli oppmuntret til å være kreative sammen med andre, og reflektere over egne prosesser. Workshopen er tett ledet av Fabricius og Nesje som er opptatt av å skape trygge rom for kreativitet. De ønsker å inspierere til interesse og nysgjerrighet rundt det å lage levende visuell kunst i form av dansefilmer.

Dag 1 vises ulike dansefilmer som man diskuterer i fellesskap. Deltakerne får innsikt i hvordan kameraets vinkler og blikk påvirker hvordan noe oppfattes og fremstilles. Deltakerne skal jobbe med hvordan ulike linser, avstand, dynamikk og miljø skaper forskjellige følelser. Etter introduksjonen skal de planlegge egne dansefilmer i mindre grupper. Filmene baserer seg på en valgt følelse eller stemning uten narrativ. Alle får prøve å være både foran og bak kameraet.

Dag 2 brukes til å klippe sammen filmene, der deltakerne får en enkel innføring i programvaren iMovie. Gjennom klipping lærer de hvordan de kan iscenesette valgte følelser og stemninger uten bruk av dialog. Workshopen avsluttes med en internfilmvisning hvor vi diskuterer prosessen, opplevelsen av å være foran og bak kameraet og potensialet for hva dansefilm kan være.

For mer informasjon, se: www.dansefilmworkshop.no


Praktisk informasjon:
Dato: Lørdag 07. og søndag 08.10.23
Tid: 10:00-15:00
Sted: Hovedscenen
For: Ungdommer i alderen 13-15 år. Ingen erfaring er nødvendig, verken med dans eller filmproduksjon.

Påmelding: billettsalg@dansenshus.com (innen fredag 6.10 kl. 16.00)

Workshopen er gratis
Øvrig info: Ta med egen lunsj, men kjeks og frukt er inkludert.

Bilde:
Fra dansefilmen Barfota (2022) av Anna Fabricius
Danser: Even Eileraas