Workshop: Antony Hamilton

I denne workshopen får deltakerne en innføring i Antony Hamiltons unike tellesystem for koreografi, som han blant annet har brukt i utviklingen av forestillingen 4/4. Antony Hamilton er kunstnerisk leder av Chunky Moves. Deltakerne vil også utforske den demokratiske koreografiske metoden Antony bruker i duetter for å skape uforutsigbare bevegelsesmønstre. Disse ideene vil bli integrert med temaet stepping ved hjelp av scenografien og step-dekkene som er en sentral del av 4/4-koreografisystemet.

 Informasjon:
Dato: Lørdag 23.11.24
Tid: 11:00-13:00
For: Profesjonelle og dansestudenter
Workshopen er gratis og foregår på engelsk
Garderober er ikke tilgjengelig.

– KLIKK HER FOR PÅMELDING – 


Bio:
Antony Hamilton ble utnevnt til kunstnerisk leder og co-CEO for Chunky Move i 2019. I sitt koreografiske arbeid arbeider han med kroppens elementære og opprinnelige natur som tema, og setter kroppen i sammenheng med kryssende fortellinger som utforsker fortid, nåtid og fremtid. Han bruker ofte en sofistikert sammensmelting av bevegelse, lyd og visuelt design for å forestille seg hele verdener, og utvikler nye koreografiske språk for å ta dem i bruk. Antonys arbeider gjenspeiler samtiden gjennom en fascinasjon for dans, ny teknologi, historie og historiefortelling, samt etablerte og nye subkulturer.

Antonys brede erfaring som danser og koreograf har røtter i klassisk ballett, postmoderne samtidsdans og global streetdance med opprinnelse i Nord-Amerika. Dette unike kunstneriske grunnlaget gjør det mulig for Chunky Move å krysse ulike dansemiljøer og -stiler, og bygge veier og nye språk som knytter mennesker sammen og gjenspeiler samtidens kulturelle praksis. I sin tid som kunstnerisk leder for Chunky Move har Antony hatt premiere på forestillinger som Token Armies (2019), Universal Estate (2019), Yung Lung (2022), Rewards for the Tribe (2022), AB_TA_Response (2022) og 4/4 (2023).
 
Antony har mottatt stipender fra Bangarra Dance Theatre (Russell Page Fellowship), Tanja Liedtke Foundation, Australia Council for the Arts og Sidney Myer Foundation. I 2013 var han residensdirektør for Lucy Guerin Inc, og i 2014 var han gjestekurator for dans ved The National Gallery of Victoria. Han var også den første internasjonale gjestekunstneren ved Dancemakers Toronto fra 2016 til 2018. Han har skapt en rekke nasjonale og internasjonale bestillingsverk, blant andre Keep Everything og I Like This for Chunky Move, Black Project 3 for The Lyon Opera Ballet (FR), Sentinel for Skånes Dansteater (SE) og They Want New Language for La Comète (FR). Antony har mottatt fire Helpmann Award-nominasjoner, og vant for Black Project 1 & 2 og Forever and Ever (Sydney Dance Company). Han har vunnet en rekke Green Room Awards og har også mottatt en New York Performing Arts Award "Bessie" for Outstanding Production for MEETING

4/4, 22. - 24. november