​Jasna L. Vinovrski

Jasna L. Vinovrski er utøver, koreograf og pedagog opprinnelig fra Kroatia. Som utøver de siste 12 årene har hun bl.a. arbeidet for europeiske koreografer som Groupe Dunes, J. Schömer, Carlotta Sagna, Odile Duboc før hun etter hvert begynte å lage egne, koreografiske arbeider.

Staying Alive Aerowaves 2016

Jasna L. Vinovrski er utøver, koreograf og pedagog opprinnelig fra Kroatia. Som utøver de siste 12 årene har hun bl.a. arbeidet for europeiske koreografer som Groupe Dunes, J. Schömer, Carlotta Sagna, Odile Duboc før hun etter hvert begynte å lage egne, koreografiske arbeider. Hennes forestillinger er vist på Dutch Dance Festival i Den Haag; Rencontres-choreographiques Internationales i Seine-Saint Denis, på the Artdanthé Festival i Paris; Tanzhaus Wasserwerk Zürich i Sveits, Tanec Praha Festival i Tsjekkia, Zagreb Dance Week Festival i Kroatia og på Dansa Valencia i Spania for å nevne noen av festivalene hun har vært invitert til.

Hennes  solo Which Club? vant førsteprisen for forestillinger og andreprisen for koreografi ved International Solo-Theatre-Dance Festival i Stuttgart, og hun ble også tildelt tredjeprisen ved the Masdansa International Dance Festival i Spania for denne forestillingen.

I tillegg til sitt kunstneriske virke arbeider Jasna L. Vinovrski som dramaturg og koreografisk assistent for Clément Layes. Siden 2008 har de sammen drevet kompaniet Public in Private i Berlin. I 2012 tok Jasna en  Master of Arts ved  HZT university i Berlin, og i år har hun startet arbeidet med en PhD ved  ATW University i Giessen, under Dr. Bojana Kunst.