Christos Papadopoulos

Elg2503

Papadopoulos studerte dans og koreografi ved SNDO (School for New dance Cevelopment) i Amsterdam (2003), teater ved the National Theatre of Greece drama School (1999) og statsvitenskap ved Panteion University.
De første forestillingene OPUS og ELVEDON ble møtt med stor entusiasme etter urpremieren ved Porta Theatre i Hellas. De ble også invitert til en rekke festivaler i andre land. ELVEDON var en av de utvalgte forestillingene i det europeiske nettverket for samtidsdans, Aerowaves i 2016, og ble også vist til stor suksess i Paris (Théâtre de la Ville og La Briqueterie i Amsterdam og fler andre teatre i Europa, bl.a. ved Dansens Hus i 2016. Forestillingen OPUS ble også utvalgt av Aerowaves (2017), og turnerte internasjonalt. Forestillingen ble vist på Dansens Hus i 2019.
Han deltok også som danser i åpningsseremonien for olypiaden i Aten i 2004 koreografert av Dimitris Papioannou, og han medvirket også kunstnerisk under European Games i Baku i 2015. Han har arbeidet som koreograf for en rekke teaterregissører, og har undervist i bevegelse og imporivsasjon ved the Dramas School of the Athens Conservatoire siden 2003. Han var også en av flere grunnelggere av kompaniet the Lion and the Woolf i 2015. Forestillingen IONS hadde urprerme vi 2018 ved Onassis Stegi i Aten, og har siden - på tross av koronasituasjonen - turnert en rekke byer i Europa.