Alan Lucien Øyen

Etter sin nye forestilling på Dansens Hus er Alan L. Øyen hyret som koreograf for Tanztheater Wuppertal Pina Bausch.

Alan Lucien Oyen

Alan er utdannet danser fra Statens Kunsthøgskole i 2001, men begynte raskt å koreograferer og sette opp sine egne verk. Innen 2006 hadde han allerede etablert sitt eget kompani winter guests. Alan har vunnet flere priser, både for sine koreografiske verk så vel som sine teaterproduksjoner. For Coelacanth - en seks timers lang forestilling skrevet i samarbeid med den britiske dramatikeren og regissøren Andrew Wale, vant han den prestisjetunge Hedda-prisen.

Som Artist in Residence ved Den Norske Opera og Ballett, er Alan gitt plass og frihet for seg selv og hans kompani winter guests, for å skape banebrytende teater og danseforestillinger i den fantastiske nye opreabygningen. Foruten sitt arbeid for winter guests, er Alan også i oppdrag å skape arbeid for teatre og scenehus i Norge og i utlandet. Av hans site øproduksjoner nevner vi Hvis vi skygger har fornærmet for Göteborg Opera, Stort og stygt av Olaug Nilsen for Den Nasjonale Scene og Som lauvet fell i Vallombrosa av Lars Norén for det Norske Teatret. Hans Amerika-trilogi ble påbegynt og avsluttes på Dansens Hus med forestillingene Visions of Love (2009), Psycopatriot (2016) og SuperAmateur (2017).
Alan og winter guests har blitt sjenerøst støttet av Norsk Kulturråd siden 2004, og har også blitt tildelt et prestisjetungt studieopphold ved Robert Wilsons Watermill Center på Long Island og de har også hatt studieopphold ved legendariske New York Theatre Workshop.

Hans fremtidsplaner omfatter bl.a. en ny produksjon for Tanztheater Wuppertal Pina Bausch som får verdenspremiere 2. juni 2018.

Hjemmeside

– Remarkably well performed and composed. At a high, International level.

Klassekampen

America Ep. 3: SuperAmateur, 01. - 03. september 2017