StellarisDansTeaterWhispers20151

Whispers - by The Pearly Gates

Whispers - by The Pearly Gates, 16. - 19. april 2015

Whispers - by The Pearly Gates,
16. - 19. april 2015

Stellaris DansTeater fra Hammerfest har vært et vesentlig og toneangivende dansekompani i Barentsregionen gjennom mange år. Faktisk feirer de i 2015 sitt 35-årsjubileum, og eier og dansekunstner Solveig har sitt 40 årsjubileum!

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 16. april - 17:00
  • 17. april - 17:00
  • 18. april - 17:00
  • 19. april - 17:00

Stellaris DansTeater  fra Hammerfest har vært et vesentlig og toneangivende dansekompani i Barentsregionen gjennom mange år. Faktisk feirer de i 2015 sitt 35-årsjubileum, og eier og dansekunstner Solveig har sitt 40 årsjubileum!

Det gjør de blant annet ved å gjeste Dansens Hus for første gang med en av sine nyeste forestilling, «Whispers – by the Pearly Gates», en forestilling som ikke bare har turnert de nordlige deler av landet, men også Russland.

Bakteppet for forestillingen kommer fra koreograf Solveig Leinan-Hermos møte med sykdommen Alzheimers i egen familie. Hun har undret seg over hjernes kompleksitet med de ulike karakterendringene som skjer, der situasjoner skifter som en lysbryter mellom en reell virkelighet og en indre virkelighet av tid og sted. Tematisk bygger forestillingen på en jeg-person som presenteres i en film vist sammen med dans på scenen. Jeg-et har en splittet personlighet som består av flere karakterer. Personene kommuniserer seg i mellom i et landskap som tilsynelatende er virkelig for hver enkelt av dem. Ikke alt er slik de tror, eller slik de vil at verden skal være.

Stellaris DansTeater og Solveig Leinan-Hermo har samlet en spennende gruppe av dansekunstnere fra hele Barentsregioenen i «Whispers – by The Pearly Gates».

Solveig Leinan-Hermo markerer 40 år som dansekunstner. Les intervjuet «Dans i Hammerfest» i DANS

Varighet: 50 min.

Posted by Stellaris DansTeater on Monday, 13 April 2015

bonus1

Torsdag 16. april 18.00: Velkommen til åpning av jubileumsutstilling.
Solveig Leinan Hermo har virket som dansekunstner i 40 år! I 35 år har arbeidet hennes foregått gjennom Stellaris DansTeater i Hammerfest. På disse tiårene har hun rotfestet dansekunsten nord for polarsirkelen gjennom sin dansefaglige integritet, sitt pågangsmot og sine lekne tolkninger av norsk og samisk kulturell arv.
Etter forestilling: Velkommen til premierefest. Åpent for publikum.

Lørdag 18. april: Ettersnakk etter forestillingen. Solveig Leinan-Hermo i samtale med Margrete Kvalbein.

Koreografi, manus og regi: Solveig Leinan-Hermo
Dansere: Patrik Häggström (Sverige), Ekaterina Nikitina og Nikolay Shchetnev (Russland/Norge), Maria Littow og Pirjo Yli-Maunula (Finland), Tonje Aas Molnes og Eivind Linn, samt Solveig Leinan-Hermo (Norge). I filmen medvirker også Gerd Kaisa Vorren (Norge).
Originalmusikk og lydbilder:  Halvdan Nedrejord
Annen musikk: Musikkutdrag fra Faure: Elegiè in C Minor Op.24,  tekster av Jaques Brel (Jacques Brel/Rod McKuen)
Lysdesign og teknikk: Torbjørn T. Sandnes
Kostymer og scenografi: Heidi Kesti
Filmredigering: Marie Hermo Jensen og Solveig Leinan-Hermo
Klipp av film og produksjonsmedarbeider: Marie Hermo Jensen
Kamera: Ole Bornø
Foto: Jussi Tuokkola
Annen sceneteknikk: Audionor
Produsent og administrasjon: Stellaris DansTeater/Solveig Leinan-Hermo.

Støttet av Norsk Kulturråd

En stor takk til:  Samovarteateret (Kirkenes), Flow Productions (Oulu, Finland), DanseFestival Barents (Hammerfest) og andre samarbeidspartnere i produksjonsfasene og på turne.

Besøk Stellaris DansTeater sin hjemmeside her

Posted by Stellaris DansTeater on Monday, 13 April 2015