WeeHardlyEver20151

Hardly Ever

Hardly Ever, 30. september - 04. oktober 2015

Hardly Ever,
30. september - 04. oktober 2015

I «Hardly Ever» undersøker Wee oppfatninger av sannhet og løgn i teatret så vel som i dagliglivet. Forestillingen utforsker mellomrommet mellom en skapt forventning og det uventede, mellom det som er synlig og det som er usynlig.

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 30. september - 17:00
  • 01. oktober - 17:00
  • 03. oktober - 17:00
  • 04. oktober - 17:00

I «Hardly Ever» undersøker Wee oppfatninger av sannhet og løgn i teatret så vel som i dagliglivet. Forestillingen utforsker mellomrommet mellom en skapt forventning og det uventede, mellom det som er synlig og det som er usynlig.

Fysiske aksjoner sammenstilles og konfronteres med verbale utsagn, og åpner slik for ulike assosiasjoner. Utøverne kartlegger rommet med kroppen, de beveger, presenterer, smyger, rister og unndrar seg. Små misforhold i de fysiske reaksjonene kan åpne for nye meninger.

Forestillingen er en videreføring av arbeidet de startet på med dette temaet i forestillingen «Sincerely Yours» (2008-09). Løgn er noe alle mennesker har felles. Det lyves ganske mye blant folk flest, faktisk viser en studie at vi lyver en til to ganger per dag. I løpet av en uke bedrar de fleste av oss rundt tretti mennesker. Er konklusjonen at man ikke kan være helt sikker på noe som helst, annet enn det man velger å tro på?

Vi etterlater alt bak oss, og vender oss mot det som kommer etter. Om én ting er vi sikre: Vi skal aldri lyve igjen. I det minste til oss selv.

Wee ledes av koreograf og danser Francesco Scavetta og danser Gry Kipperberg. Kompaniet har eksistert siden 1999, og er et markant kompani på den norske dansescenen. De driver en utstrakt internasjonal virksomhet, og har turnert i over 30 land i Europa, Sør-og Nord Amerika og Asia. De samarbeider tett med ulike europeiske festivaler, teatre og andre institusjoner.

Les mer i DANS

bonus1

1.okt. Ettersnakk på scenen:
Kompaniet i samtale med Un-Magritt Nordseth, kunstnerisk leder ved Dansens Hus

Varighet: 90 min

Konsept/Koreografi: Francesco Scavetta
Utviklet I Samarbeid Med: Gry Kipperberg, Erik Mckenzie, Orfee Schuijt, Thomas Vantuycom
Dramaturg: Sasa Bozic
Kostymedesign: Gjøril Bjercke Sæther
Scene: Francesco Scavetta, Per-Anders Karlsson, Gjøril Bjercke Sæther
Lysdesign: Stefano Stacchini
Lyddesign: Tormod Friis Pettersen, Kevin Steinman
Produksjon: Wee
Produsent: Gry Kipperberg
Foto: Francesco Scavetta
Samproduksjon: Dansens Hus
Støttet Av: Kulturrådet Og Fond For Lyd Og Bilde
I Samarbeid Med: Vitlycke-Centre For Performing Arts, Wasp/4culture Bucharest, Gøteborg Dans Og Teater Festival