Hva leter du etter?

We insist, 8.–5. november 2009

We insist,
8.–5. november 2009

Spilles: søn. 08. nov. 2009 lør. 07. nov. fre. 06. nov. tor. 05. nov.
Mia Habib, Rani Nair og Jassem Hindi

..et møte på Madagaskar, en speilinstallasjon på grensegjerdet mellom USA og Mexico, en forestilling rundt vold i Damaskus,

et spunnet gjerde av sorte kabler i Marrakech, en performance lecture i Göteborgs opera, hemmelige agenter i Damaskus, infiltrasjon av et hus i Belfort..

Karene sier:
Mia er vår satsing i 2009, og dette er tredje presentasjon av denne unike kunstneren. Mia skaper forestilinger alltid med stort engasjement og har en unik evne til å finne vesentlige og dynamiske samarbeidspartnere - fra mange felt - fra hele verden. Mia er viktig for oss i Norge i dag.

WE INSIST, lyd-og støy musiker Jassem Hindi (F) og dansekunstnerne Rani Nair (S) og Mia Habib (N), begynte å jobbe med identitet som en krise, som en spenning, og ikke som et stabilt konsept, hvor de ser på hvordan man kan stille spørsmål ved og praktisere sin identitet, forstått som en ustabil nomadisk tilstand, krysset av mangfoldige lag med spenning og ulike intensiteter.
Gjennom installasjoner, scenerom, gallerirom, uterom, leiligheter, tekst og foto, jobber trioen med det som kreves og trigges av de ulike sosiale, kulturelle og politiske sammenhenger de befinner i.
WE INSIST Oslo, er trioens møte mellom den sorte sceneboksen, deres kropper, sorte kabler med kontaktmikrofoner som forsterker, manipulerer og transformerer kroppens lyd, rommets stemning og vage minner om noe annet.
"Vi arbeider ikke ut i fra identitets konflikter i et politisk språk, men ut i fra form og strukturer. Vi undersøker hvordan ulike kunstneriske uttrykk »bærer» disse krisene; hvordan de manifesterer seg i kroppen, i musikk, i kunst. Vi bruker materialet disse krisene har produsert, gestene og begrensninger de har generert. En viktig del av arbeidet er derfor, gjennom nær kontakt med menneskene som har invitert oss, å samle inn maksimalt med informasjon og »spor» gjennom diskusjoner, workshops, bilder, videoer og lyd." WE INSIST

Alle forestillinger etterfølges av publikumssamtaler.

Produksjon: Mia Habib Productions / Sweet & Tender Norway
lysdesign: Ingeborg S. Olerud
Ko-produksjon: Dansens Hus, Norge, Göteborg Dans & Teater festival, Riksteatern, Sverige ,CCN de Franche-Comté à Belfort

WE INSIST er støttet av:: Norsk Kulturråd og Fond For utøvende kunstnere

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus