GöteborgsOperansDanskompaniUntiteledBlack20131

Untitled black

Untitled black, 07. - 09. juni 2013

Untitled black,
07. - 09. juni 2013

GöteborgsOperans Danskompani er i dag Sveriges mest fremgangsrike dansekompani. De har de siste årene utmerket seg med en rekke spenstige forestillinger.

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 07. juni - 17:00
  • 08. juni - 17:00
  • 09. juni - 17:00

GöteborgsOperans Danskompani er i dag Sveriges mest fremgangsrike dansekompani. De har de siste årene utmerket seg med en rekke spenstige forestillinger. Nå besøker de Dansens Hus med to glitrende produksjoner som spilles sammen:

Sharon Eyal/Gai Behar: «Untiteled Black»
Se video fra «Untitled Black»

- en njutning i varje sekund
Göteborgsposten
- sugande snygt, och svårt at få nog av
GT

Stijn Celis: «Your Passion is Pure Joy to Me» (Se egen side)
Se video fra  «Your Passion is Pure Joy to Me»

- an amazing performance
- some of the worlds most talented dancers
DC Metrotheatre Arts
- ingen skugga över danserna, de är fantastiska!
Svenska Dagbladet

Sharon Eyal er en dansekunstner med en unik stemme; sensuell, dramatisk og presis med en sterk følelse for form og komposisjon. Mange her i Norge husker henne fra Carte Blanches internasjonale suksessforestilling «Corps de Walk». I over 20 år har hun vært danser, regissør og huskoreograf for ett av verdens fremste kompanier, Batsheva Dance Company. Siden 2005 har hun skapt en rekke kritikerroste verk som har gledet og begeistret. Hun og hennes team arbeider med alt fra opera til techno og rave parties. GöteborgsOperans Danskompani har som det første kompaniet i Sverige bestilt et verk fra det israelske «stjerneskuddet» Sharon Eyal.  Resultatet ble «Untitled Black», en forestilling om individet og massene, med androgyne romsoldater til pulserende klubbmusikk.
«Untiteled Black» er ett rent og følelsesmettet danseverk med flere bunner. Gjennom sine atmosfæriske og futuristiske bevegelser, innrammet av kraftfull musikk, tar danserne oss med inn i et fantastisk, parallelt univers. DJ Ori Lichtiks livemusikk er et bærende element. «Untitled Black» inngikk i publikums- og kritikersuksessen «Hemland?» som hadde sin verdenspremiere på GöteborgsOperan i oktober 2012

Koreografi og set design:  Sharon Eyal/Gai Behar
Lys design:  Avi Yona Bueno (Bambi)
Kostyme design:     Maayan Goldman
Live DJ: Ori Lichtik
Utøvere:  Anna Altés, Delphine Boutet, Chiaki Horita, Rebecca Hytting, Janine Koertge, Micol Mantini, Satoko Takahashi, Harumi Terayama, Danielle de Vries,  Jubal Battisti, Matthew Foley, Dan Langeborg, Fan Luo, Lotem Regev, Tom Weinberger, David Wilde

GöteborgsOperans Danskompani,   tidligere kjent som GöteborgsOperans Balett
Kunstnerisk leder: Adolphe Binder.

Forestillingenes varighet: «Untitled black»Untitled er 32 minutter og «Your Passion is Pure Joy to Me » 30 minutter.